Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konya Stadyumu Uluslararası Arena’da Yarışacak

2015 yılında açılışı yapılan Konya Stadyumu, uluslararası mimarlık ödüllerinin verildiği WAN Awards’da yarışacak.Bahadır Kul Architects (BKA) tarafından tasarlanan ve 2015 yılında açılışı yapılan Konya Stadyumu, uluslararası mimarlık...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2015 yılında açılışı yapılan Konya Stadyumu, uluslararası mimarlık ödüllerinin verildiği WAN Awards’da yarışacak.
Bahadır Kul Architects (BKA) tarafından tasarlanan ve 2015 yılında açılışı yapılan Konya Stadyumu, uluslararası mimarlık ödüllerinin verildiği WAN Awards’a aday gösterildi. 2015 yılında DB Stadium tarafından düzenlenen ‘’Yılın En İyi Stadyumları’’ yarışmasında halk ve jüri oylamalarıyla dünyadaki en iyi 32 stadyum arasından 5’inci stadyum seçilen stat, bu kez WAN Awards’da ödül bekleyecek.
WAN (Dünya Mimarlık Haberleri) organizasyonun düzenlediği "Spor Mimarisi Ödülleri" yarışması bu sene ilk defa gerçekleşecek. 2016 da bu ödül, sınırlarını zorlayan ve yenilik getiren spor mimarisi projelerini aday olarak inceliyor. Çağdaş bir spor tesisi ihtiyaçları çok olan, benzersiz görünümler isteyen ama kısıtlı bütçelerde üretilen projeleri öne çıkarmanın amaçlandığı yarışmada boy gösterecek Konya Stadyumu’nun mimarı, Bahadır Kul, “Stat yapımı 2013 yılında başladı ve 2015 yılında açılışı yapıldı. Stadyum, 42 bin seyirci kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük ve en modern stadyumları arasında yerini aldı. Zeminden ısıtmalı futbol sahası, ısıtmalı koltuklar, localar, protokol ve basın tribünü, Türkiye’nin en büyük ekranına sahip skorboardu, alışveriş merkezleri, restoranlar, amatör spor kulüplerine tahsis edilen antrenman alanları, ofisler, 500 araçlık yer altı ve 3 bin araçlık yer üstü otoparkı, 84 turnike, 22 asansör, tamamı kapalı tribünleri ve büyük bir futbol topu görüntüsüyle göz doldurmaktadır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.