Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kongre, Toplantı Ve Etkinlik Sektörünün Dev Organizasyonu Ace Of M.ı.c.e. Kapılarını Açtı

İstanbul, 16 Mart Çarşamba günü kongre, toplantı ve etkinlik sektörünün lider buluşması ACE of M.I.C.E. Exibition 2016’nın kapılarını açtı.Türkiye’nin tek, dünyanın ise en büyük üçüncü MICE (Meeting, Incentive, Congress, Events)...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul, 16 Mart Çarşamba günü kongre, toplantı ve etkinlik sektörünün lider buluşması ACE of M.I.C.E. Exibition 2016’nın kapılarını açtı.
Türkiye’nin tek, dünyanın ise en büyük üçüncü MICE (Meeting, Incentive, Congress, Events) fuarına Turizm Medya Grubu’nun yaptığı anket çalışması damga vurdu. Fuarın açılış konuşmasını yapan Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman, MICE sektöründen 400 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen anket sonuçlarını paylaştı. Bu sonuçlara göre geçtiğimiz yıl, ülkemizin geçtiği zorlu süreçlerden, terör olaylarından ve 6 aya yakın geçen hükümetsiz dönemden MICE sektörünün ciddi olarak etkilendiğini açıkladı. Anket sonuçlarına göre; 2015 yılında gerçekleştirilmesi planlanan 69 kongre, bin 220 toplantı, bin 340 etkinlik iptal oldu.
Turizm Medya Grubu tarafından 2014 senesinden bugüne düzenlenen kongre toplantı ve etkinlik sektörünün en önemli buluşmalarından biri olan ACE of M.I.C.E. Exhibition bu yıl yine dolu dolu içeriğiyle Türkiye ve dünyadan sektör profesyonellerine kapılarını açtı. Üç gün sürecek fuar İspanya’dan Azerbaycan’a, Avusturya’dan Yunanistan’a 25 ülkeden kongre büroları, etkinlik planlayıcıları ve kongre organizatörlerini dev buluşmayla bir araya getirdi. Fuarda oteller, etkinlik yönetimi, sahne dekor tasarımı, transfer, dönemsel insan kaynakları, ses - ışık, görüntü, video ve dijital çözümler gibi alanlarda faaliyet gösteren toplam 330 firma stant açtı. Fuarın açılış törenine İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çokçevik, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy katıldı.
Fuarın açılış konuşmasını yapan Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman, fuarın bütün olumsuzluklara rağmen bu yıl her anlamda daha güçlü ve daha donanımlı olduğuna dikkat çekti. Fuar 39 ülkeden 200 yabancı HostedBuyer, yurt içi pazardan 400 kurumsal satın alıcı şirket, 150 visitor HostedBuyer yani toplamda 750 HostedBuyer’ın ağırlanacağı fuarda b2b görüşmeler eşliğinde yoğun bir ticari işbirliği ağı oluşturulacak.
ATAMAN: “MICE ENDÜSTRİSİ İÇİN STRATEJİK VE UZUN VADELİ PLANLAR YAPILMALI”
MICE endüstrisi için stratejik ve uzun vadeli planların yapılması gerektiğinin öneminin altını çizen Ataman, “Son zamanlarda yaşanan olumsuz gelişmelerin turizmde yol açtığı kayıpları yılın 12 ayı sürdürülebilen kongre, toplantı ve etkinlik (MICE) turizmi ile geri kazanabiliriz. Son bir yıl içerisinde ülkenin farklı illerinde yaşanan terör örgütünün saldırıları turizmi olumsuz etkiledi. MICE turizmine ağırlık verilerek bu alandaki kayıpları telafi edebiliriz” dedi.
ATAMAN: “DÜNYANIN PARLAYAN YILDIZIYIZ”
Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman konuşmasına, “Türkiye; Avrasya, Akdeniz, Orta Doğu ve Balkanlar’ın tam ortasında yer alıyor, hizmet ve servis kalitemiz, otel ve kongre merkezlerimizin yeni ve teknolojik oluşu, ülkemizin tarihi ve doğal güzellikleri, mevsimi, bulunduğu coğrafyanın merkezi olması, en önemlisi THY’nin 264 noktaya direkt ulaşım sağlaması bizi MICE sektöründe öne çıkarıyor. Turizmde kaybettiğimiz pazarları, MICE ile kapatmamız mümkün. Sektör, bu şekilde eski parlak günlerine kavuşabilir" diyerek devam etti.
ULUSOY: “2015’TE TÜRKİYE’YE 2 MİLYON 122 BİN KİŞİ KONGRE TURİZMİ İÇİN GELDİ”
Açılışta konuşma yapan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise ülkedeki terör olaylarına dikkat çekerek, “Uluslararası seyahat özgürlüğünü ortadan kaldıran terör Türkiye’ye karşı yapılan bir hadise değildir; insanlığa karşı yapılan bir hadisedir” dedi. Türkiye’nin güvenlik algısını eski haline getirmek için çalışacaklarına dikkat çeken Ulusoy, “Bugün 2015 yılında gelen ziyaretçilerin yüzde 5.3’ü yani 2 milyon 122 bin kişi kongre turizmi için ülkemize gelmiş. 2015’te elde etmiş olduğumuz gelir, 2 milyar 188 milyon dolarla altıncı sırayı almış. Bu rakamları yakalayan kongre turizmi sektörüne hizmet edenlere katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmasına hükümetten beklenilen destekleri dile getirerek devam eden Ulusoy sözlerini “Sektör olarak morale ihtiyacımız var, bankaların anlayışlı olması lazım MICE‘ta hükümet desteğine çok ihtiyaç var. Otellerin rezervasyonları doluyken kongre odaları boş kalmasın” diyerek sonlandırdı.
ERSOY: “TÜRKİYE SON ON YILDA TURİZM YATIRIMLARIYLA ÖNEMLİ YOL KAT ETTİ”
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy ise, “Türkiye son 10 yılda yaptığı turizm yatırımlarıyla önemli yol kat etti. Geçen yılların verilerine baktığımız zaman 2011 ve 2012 yılında Türkiye 500 kişi ve üzeri katılımcının yer aldığı organizasyonlarda birinci sırada yer aldı. 2013’te bu rakam 146 organizasyonla sekizinci sıraya, 2014’te ise 130 organizasyonla dokuzuncu sıraya geriledi. Bunun ana nedeni Türkiye’nin artık iyi organizasyon altyapısına sahip olmaması değildi. Türkiye’ye olan turizm talebindeki artışı arzın aynı oranda karşılayamamasıydı. Devreye girecek ekonomik faaliyetleri göz önüne alırsak 2018’in sonbaharında dünyanın en büyük havalimanı İstanbul’da açılıyor. Avrupa’yı Asya’ya bağlayacak İzmit Boğaz Köprüsü geçişi ve İzmir otoyolu devreye girecek. Bir sonraki aşamada Çanakkale Boğazı’nı Asya’ya bağlayacak köprü bulunuyor. Dünyanın en büyük ulaşım ağı Türkiye olacak. Dünyanın en büyük yolcu dağıtım merkezi, en büyük kargo dağıtım merkezi, ticaret ve turizm merkezi oluyor. Ülkenin ticari hacmine ciddi katkı sağlanıyor” açıklamasında bulundu.
MICE’IN KADINLARI OTURUMU
Fuarın ilk günü kurumsal firmaların, MICE sektörünün, cemiyet ve iş dünyasının önemli ve etkili kadın simaları MICE’ın Kadınları isimli panelde İstanbul Akvaryum sponsorluğunda bir araya geldi. Kadınların kongre, toplantı ve etkinlik sektörüne bakışı, yaşanan problemler, çözüm önerileri, etkinlik ve başarı hikayeleri fuarın ilk gününe damgasını vurdu. Moderatörlüğünü Zeynep Erataman’ın yaptığı oturumda; Universal Turizm ve Ticaret A.Ş.’den Hülya Aslantaş, Mediasa Yayıncılık A.Ş.’den Demet Sabancı Çetindoğan, İstanbul Akvaryum’dan Dilek Çapanoğlu ve Tourisma Group’tan Pınar Kabaca, Vip Turizm CEO’su Yasemin Pirinçcioğlu konuşmacı olarak katıldı.
SPEAKERSCORNER- 16-17-18 MART
Üç gün boyunca 15 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayacak olan fuar alanında kurulu olacak Speakers’ Corner, konusunun uzmanı birbirinden değerli yerli ve yabancı konuşmacıyı ağırlayacak. Sosyal medya, nöromarketing, hybrid toplantılar, greenmeeting, mobil etkinlik çözümleri, etkinlik teknolojileri ve daha pek çok farklı konudaki oturumlar meraklılarıyla buluşacak.
AMEZİNG NETWORK PARTİ - 16 MART
Fuarın ilk gün akşamı Feriye Lokantası’nda gerçekleşecek AMEzing Network Parti gece boyunca dans şovları, müzik grupları, video mapping şov, dj performansı ile unutulmaz bir geceye imza atacak. Yerli ve yabancı satın alıcılar, fuara katılımcı firmalar, konuşmacılar ile basın mensuplarının davetli olduğu AMEzing Network Parti ilk güne imzasını atacak.
MICE CİNLERİ - 17 Mart
Üniversitelerin Turizm ve Pazarlama İletişimi öğrencileri ile sektör duayenlerinin bir araya geleceği keyifli söyleşiler bu yıl fuara renk katacak. Fuarın ikinci günü 17 Mart Perşembe günü gerçekleşecek MICE Genie programını gençler Tourismo Group sponsorluğunda ücretsiz olarak takip edebilecek.
ACE OF M.I.C.E. KONGRE, TOPLANTI VE ETKİNLİK ÖDÜL TÖRENİ- 17 MART
Fuar atmosferi 17 Mart gecesi ZORLU Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenecek ödül töreniyle yükselmeye devam edecek. Görkemli kırmızı halı seremonisi ile gerçekleştirilecek ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri sahiplerini bulacak. Sektörünün en prestijli ödül töreni ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri ile sene boyunca performanslarıyla rakiplerini geride bırakan finalistler ödüllerini alarak yarışmayı sonlandıracak. MICE sektör profesyonellerinden oluşan 2 bin 500 davetlinin katılacağı ödülleri sahiplerine televizyon dünyasının ünlü isimleri takdim edecek.
FUARCILIK SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ, SERGİLEME VE STAND TASARIMCILARI DERNEĞİ ÇALIŞTAY VE ZİRVESİ- 18 MART
Türkiye’de ilk kez düzenlenecek fuarcılık sektörünün geçmişi ve geleceğinin konuşulacağı “Fuarcılık Sektörünün Geleceği, Sergileme ve Stand Tasarımcıları Derneği Çalıştay ve Zirvesi” adlı program 18 Mart tarihinde çok değerli konuşmacıların katılımıyla 3 farklı oturumda düzenlenecek. Bu yılki ACE of M.I.C.E. Exhibition fuarının kapanış etkinliği olacak Zirve, fuarcılık sektörünü masaya yatıracak. Tüyap Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, UBM EMEA (İstanbul) Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Başkanı Haluk Balcı, uluslararası fuarcılık sektöründen UFI (The Global Association of theExhibitionIndustry) Operasyonlardan Sorumlu Direktör Sonia Thomas, ITE Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Vincent Brain, IFES (International Federation of ExhibitionandEvent Services) Başkanı VoicuSferdianu gibi önemli isimlerin bulunduğu zirvede ülkemiz ve dünyadan sektörün lider kurumlarının üst düzey yöneticilerini dinleme fırsatı olacak.
Öte yandan, fuara ziyaretçi olarak katılmak için www.ameistanbul.com/tr/ adresi ziyaret edilebilir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.