Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konfeksiyonun Kusursuz Teknolojileri İstanbul’da

27 Nisan’da Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde başlayan dünyanın en büyük Konfeksiyon Makineleri Fuarı kapılarını açtı. 30 Nisan’a kadar sürecek olan fuarda konfeksiyon makineleri, nakış makineleri ve makine yan sanayileri ürünleri ziyaretçilerle...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
27 Nisan’da Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde başlayan dünyanın en büyük Konfeksiyon Makineleri Fuarı kapılarını açtı. 30 Nisan’a kadar sürecek olan fuarda konfeksiyon makineleri, nakış makineleri ve makine yan sanayileri ürünleri ziyaretçilerle buluşuyor.
Konfeksiyon Makinesi Fuarı bu yıl 25. kez düzenleniyor. 1986 yılında Tüyap İstanbul Sergi Sarayı’nda 18 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen fuar, bugün 29 ülkeden 435 firma ve firma temsilciliğinin katılımına ev sahipliği yapıyor. 98 bin metrekare sergi alanında gerçekleşen bu büyük buluşmada dikiş, nakış, serim-kesim makineleri, ütü ve presler, cad-cam sistemlerindeki son yenilikler sergileniyor. Fuarı, yerli ve yabancı 40 binin üzerinde sektör temsilcisinin ziyaret etmesi bekleniyor. Konfeksiyon Makineleri Fuarı yalnızca Türkiye’nin değil, artık dünyanın en büyük ve en önemli fuarlarından biri konumuna gelmiş durumda.
Tüyap Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal fuar hakkında şu bilgileri verdi:
"37 yıllık dönem içinde Konfeksiyon Makineleri Fuarı’nın 25.’si yapılıyor. Başlangıçta her sene yapılan daha sonra iki senede bir yapılan fuar. 2016 yılının en büyük özelliği, bu boyutlarıyla dünyada şu an konfeksiyon makinesi konusundaki bu yılın en büyük fuarı. 29 ülkeden 435 firma bulunuyor. Amerika’dan Çin’e, Japonya’dan Uzakdoğu’nun tüm ülkelerinden konfeksiyon üretiminde mesafe almış, üretim yapan tüm firmaların ve markaların olduğu bir fuar. Beklentimiz 40 bin dolayınca ziyaretçidir. 40 bin ziyaretçi, 70 ülkeden gelen ziyaretçilerdir. Bunlar ağırlıklı olarak Türkiye’nin çevresindeki komşu ülkeleri oluşturan, Balkanlar’dan başlayıp Ukrayna, Rusya, Kafkasya, Kuzey Afrika, Orta Asya’ya kadar uzanan, hazır giyimin şekillenmeye başladığı veya daha farklı sunulduğu bölgelerden oluşuyor."
Konfeksiyonun, Türkiye’nin vazgeçmeyeceği işlerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Ünal, "Bunun başında gelen nedenlerden biri ise çok kadın işçi istihdam eden sektör olmasıdır. 2 yılda bir konfeksiyon sektöründe ciddi atılımlar oluyor. Bu fuar yenilenen teknolojinin ile rekabet edebilmek için gösterim sağlıyor. Bu teknolojileri, bu fuarda bütünüyle görebiliyoruz. Yeni bir tesis kurabilmek için ihtiyaç duyduğunuz her şey var. Tesislerinizi yenilemek istediğinizde yeni teknolojileri bulabileceğiniz tek yer. Bu sene için bu teknolojileri dünyada görebileceğimiz tek yer" dedi.
Fuarların Türkiye’nin ihracatının önünü açmasında çok önemli rolü olduğuna vurgu yapan Başkan Ünal, "Bugüne kadar Türkiye’de 60 bin civarında ihracatçı kurum oluştuysa bunların çok büyük kısmı doğru hazırlanmış ve ziyaretçilere doğru hizmet veren fuarlardan gerçekleşti. Bu nedenle firmaların kendileri için doğru olan fuarları seçmelerinde ve katılmalarında bugün ve gelecek için yaralı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.
NİTELİKLİ ALIM HEYETLERİ KATILIMCI FİRMALARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR
Hedef ülkelerdeki ticari müşavirlikler, üretici-ihracatçı birlikleri, sanayi ve ticaret odaları, sektörel dernekler, iş adamları konseyleri, büyük üretici firmalar ve potansiyel alıcılarla yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen güçlü tanıtım faaliyetleri sayesinde Balkanlar, Kuzey Afrika ülkeleri, Ortadoğu ülkeleri gibi hazır giyim üretiminin yoğun olarak yapıldığı 18 ülkeden özenle seçilmiş satın alım heyetleri oluşturuldu. Heyetler, dört gün boyunca fuarı ziyaret ederek, önemli alımlar gerçekleştiriyorlar.
Ayrıca Adana, Batman, Bursa, Çorlu, Denizli, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Manisa, Osmaniye ve Samsun başta olmak üzere birçok ilden yerli yatırımcılar da önemli alımlar yapmak üzere katılımcı firmalar ile buluşuyorlar.
BU YIL 25.’Sİ DÜZENLENEN FUARA ÖZEL ETKİNLİKLER
2016 yılında 25.’si düzenlenen Konfeksiyon Makineleri Fuarı’nda, ziyaretçilere ilgi çekici deneyimler sunacak etkinlik alanları, ticari faaliyetlere renk katacak. Fuar, başta Mimar Sinan Üniversitesi tarafından hazırlanan tasarım ve sanatın bir arada olduğu Kumaş Sergisi olmak üzere, İstanbul Aydın Üniversitesi Fotoğraf Alanı, F-11 Karma Moda Tasarım Grubu tarafından yapılacak olan seminerler ve Dünden Bugüne Dikiş Makineleri Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.