Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Komşular, Balkanların en büyük pazarına akın etti

Balkanların en büyük ’Sosyete Pazarı’ olarak da bilinen Edirne Ulus Pazarı her Cuma aynı manzaraya sahne oluyor. Bulgar ve Yunanların büyük ilgi gösterdiği pazara çevre illerden gelen vatandaşlar da olmak üzere ortalama 50 bin kişi akın...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balkanların en büyük ’Sosyete Pazarı’ olarak da bilinen Edirne Ulus Pazarı her Cuma aynı manzaraya sahne oluyor. Bulgar ve Yunanların büyük ilgi gösterdiği pazara çevre illerden gelen vatandaşlar da olmak üzere ortalama 50 bin kişi akın ediyor. Bulgar ve Yunan vatandaşlar Edirne’deki pazarda alışveriş yapmak için adeta birbirleriyle yarışıyor.
Edirne’de Cuma günleri kurulan ve ’Sosyete Pazarı’ olarak anılan Ulus Pazarına soğuk havaların yaklaşmasıyla Bulgar ve Yunan vatandaşlar akın etti. Kışlık alışverişini Ulus Pazarı’ndan yapan Bulgar ve Yunan vatandaşlar, her Cuma günü otobüs ve otomobilleriyle sınır kapılarından giriş yapıyor. Bir gününü kentte geçiren Bulgar ve Yunan vatandaşlar, kentin ekonomisine de büyük bir katkı sağlıyor. Genellikle kadınların rağbet gösterdiği pazarda, bu kez erkekler de yer alırken giriş ve çıkışlarda yoğunluk yaşandı. Pazarın yönetim kurulu, giriş ve çıkışların daha rahat olması için zaman zaman önlemler alıyor.
Ulus Pazarı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Reisoğlu, "Komşu ülkelerimiz Bulgaristan ve Yunanistan’dan çok sayıda turist geliyor Edirne’ye. Ulus Pazarı’ndan alışveriş yapıyorlar. Çarşı pazar gezerek Edirne’ye katkı yapıyorlar. Ulus Pazarı Balkanların en büyük pazarı oldu. Selanik ve Plovdiv’e kadar uzanan müşteri portföyümüz var. Bulgaristan Sofya’dan gelen müşterilerimiz var. Cuma günleri 50-60 bin kişinin pazara geldiğini tahmin ediyoruz. Yoğunluk aşırı derecede. 4 ana kapımız hınca hınç dolmakta. Pazarın kapalı olması dolayısıyla kış şartlarından çok etkilenmiyoruz" dedi.
Öte yandan, pazardaki yoğunluk hava kararıncaya dek devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.