Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Komşu kapıyı açtı, TIR kuyruğu erimeye başladı

Kapıkule Sınır Kapısı’nda kuyruk çilesi devam ediyor. Bulgaristan’da gerçekleşen ‘rüşvet’ operasyonun ardından durma noktasına gelen TIR alımlarının bugün itibariyle yavaş da olsa başladığı bildirildi.Türkiye’den Avrupa’nın...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kapıkule Sınır Kapısı’nda kuyruk çilesi devam ediyor. Bulgaristan’da gerçekleşen ‘rüşvet’ operasyonun ardından durma noktasına gelen TIR alımlarının bugün itibariyle yavaş da olsa başladığı bildirildi.
Türkiye’den Avrupa’nın çeşitli ülkelerine ihracat ürünleri taşıyan TIR’lar, Kapıkule Sınır Kapısında 15 kilometre kuyruk oluşturdu. Geçtiğimiz Cuma günü komşu ülkede gerçekleştirilen ‘rüşvet’ operasyonu sebebiyle TIR alımları neredeyse durma noktasına gelirken, Türkiye tarafında oluşan TIR kuyruğu 25 kilometrelere ulaşarak adeta çileye dönüşmüştü.
Komşu kapıyı açtı, alımlar başladı
Geçtiğimiz Cuma günü Bulgaristan’da yapılan rüşvet operasyonu sonrası TIR’ların bugün itibariyle Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’ndan alımları başladı. Hafta sonu itibariyle 25 kilometreyi aşan uzun TIR kuyrukları, komşu ülkenin alımlara başlamasıyla birlikte hızla eriyerek, bu sabah itibariyle 15 kilometreye kadar düştü.
"Ekonomimizi baltalayıp, köle olmamızı istiyorlar"
Türkiye’den yüklediği ihracat ürünlerini Sırbistan’a götürdüğünü söyleyen TIR sürücüsü Yılmaz Koşar, "3 gündür sırada bekliyorum. Bulgaristan nasıl bir Avrupa ülkesi. Böyle bir çalışma mı olur? Bir de bizden döviz bekliyorlar. Nasıl getireceğiz ki? Bir haftadır yollardayız. 1 günlük yol, 3 günde ancak geçiliyor. Avrupa’nın ülkemizin ekonomisini saptırmak için bunların olduğunu düşünüyorum. Sen Türkiye olarak büyüme, gelişme bize esir ol istiyorlar. Bize köle ol yani, Avrupa’ya köle olmamızı istiyorlar. Bütün gelişmiş ülkeler ekonomimizi baltalamak için ellerinden gelen her şeyi yapıyor" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.