Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Komorlar, EXPO 2016’da Altın ’Djoho’ Sergiliyor

Afrika’da bir ada ülkesi olan Komorlar, EXPO 2016 Antalya’da bitki ve botanik örtüsünün yanı sıra kültürlerini de ziyaretçilere tanıtıyor.EXPO 2016 Antalya’nın resmi katılımcısı Komorlar Birliği’ne ait pavilyon, sergilenen ürünlerle...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afrika’da bir ada ülkesi olan Komorlar, EXPO 2016 Antalya’da bitki ve botanik örtüsünün yanı sıra kültürlerini de ziyaretçilere tanıtıyor.
EXPO 2016 Antalya’nın resmi katılımcısı Komorlar Birliği’ne ait pavilyon, sergilenen ürünlerle dikkat çekiyor. Pavilyonda Komorlar’a ait vanilya başta olmak üzere, karanfil, karabiber ve zerdeçal tozlarının yanı sıra parfüm yapımında kullanılan ylang ylang çiçeğinin özü de bulunuyor. Ziyaretçiler, pavilyonun bahçesinde vanilya ağacını da yakından tanıyabilme imkanı buluyor.
Komorlar’da erkek ve kadınların kullandığı giysi ve takıların da yer aldığı pavilyonda en dikkat çeken parça ise ülkede ’Anda’ adı verilen düğün merasimlerinde damatlar tarafından giyilen ’djoho’ isimli damatlık oluyor.
Komorlar Birliği’nde düğünlere çok büyük önem verildiğini söyleyen Pavilyon Direktörü Ahamada Youssouf, "Komorlar’da düğün merasimleri çok özel ve önemlidir. Düğünlerde herkesi hatta bütün köyü mutlu etmeniz gerek. Bunun yanında gelin ile damadın ve ailelerin yapması gereken görevler var. Bir erkek evlenirken en az 2-3 bin Euroya ihtiyaç duyar. Hatta bazen 10 bin Euro bile harcayanlar oluyor ekonomik gücüne göre. Çünkü damat geline en az 7-8 kilo altın takar. Gelinler ise damat için ’djoho’ denilen damatlığı hazırlıyor. İçlik, dış elbise ve şapkadan oluşan damatlık tamamen el yapımı ve yaklaşık 2-3 ayda tamamlanıyor. Damatlığın en önemli özelliği ise dış giysinin yaka ve ön tarafındaki altın sırma işlemeler" dedi.
Pavilyon Direktörü Ahamada Youssouf, damatlığı yapmak yerine satın almayı tercih edenlerin ise en az 3 bin Euro’yu gözden çıkarması gerektiğine dikkat çekiyor. Damatlığın içliğinin bin, dış elbisesinin bin 500 ve şapkasının da en az 300 Euro olduğunu belirten Youssouf, en makbul olanın ise gelin ve ailesi tarafından hazırlanan damatlık olduğunu ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.