Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Komiser Mustafa Sarı Mahkeme Kararıyla "Terör Şehidi"

Adana’da Gezi Parkı olayları sırasında gösterilere müdahale ettiği sırada, alt geçit inşaatından düşerek hayatını kaybeden Komiser Mustafa Sarı’yı ’görev şehidi’ sayarak yakınlarına aylık ve haklar sağlayan Sosyal Güvenlik...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da Gezi Parkı olayları sırasında gösterilere müdahale ettiği sırada, alt geçit inşaatından düşerek hayatını kaybeden Komiser Mustafa Sarı’yı ’görev şehidi’ sayarak yakınlarına aylık ve haklar sağlayan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) bu işlemini idare mahkemesi iptal etti.
Adana Emniyet Müdürlüğü kadrosunda komiser olarak görevli Mustafa Sarı, Gezi Parkı olayları sırasında içlerinde çeşitli terör eylemlerine katıldığı anlaşılan bir gruba 5 Haziran 2013 günü müdahale ettiği sırada, Sular mevkisinde belediyeye ait alt geçit inşaatından düşmüş, bir gün sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
Mustafa Sarı’nın ölümünü, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında görmeyen ve ’görev şehidi’ sayarak yakınlarına aylık ve haklar sağlayan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu işlemini idare mahkemesi iptal etti.
Şehit Komiser Mustafa Sarı’nın anne ve babasının vekili olarak Adana Barosu Avukatlarından Ahmet Çolak, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Vazife Malullüğü Tespit Kurulunun ’Mustafa Sarı’nın görev şehidi sayılması’ yönündeki işleminin iptali isteği ile Ankara 5. İdare Mahkemesi’ne başvurdu.
Av. Ahmet Çolak, şehit komiserin görev şehidi değil terör şehidi sayılarak yakınlarının bu yasa uyarınca haklarını almaları gerektiğini savunduğu başvurusunu olumlu karşılayan Ankara 5. İdare Mahkemesi’nin 2013/ 1693 esas ve 2016/ 498 karar sayılı ilamı ile şehit Komiser Mustafa Sarı’nın ölümüne yol açan “Gezi Parkı Olayları”nın Adana bölümünün “terör olayı” kapsamında işlem gördüğünü ve sanıklar hakkında silahlı terör örgütüne üye olmaktan” soruşturma ve dava açıldığını belirterek “Kamu görevlisi sıfatı ile terörle mücadeleye yönelik görevi sırasında inşaat halindeki alt geçitte karanlık nedeniyle yüksekten düşüp ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan komiser Mustafa Sarı’nın geride kalan hak sahibi yakınlarına 3713 sayılı Yasa’nın 21. maddesi hükümleri uyarınca aylık bağlanması ve diğer hakların verilmesi gerektiğine“ karar verdi" dedi.
Şehit Komiser Mustafa Sarı’nın anne ve babasının vekili Av.Ahmet Çolak, bu kararın aynı zamanda “Gezi Parkı Olayları”nın “Terör Olayı" olarak kabulü gerektiğine dair bir yargı kararı olarak da ayrıca önem taşıdığını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.