Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köfteli Çiftçiler Günü Kutlaması

Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun (IFAP) kuruluş tarihi olan ve 1984 yılından beri her yıl kutlanan 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla düzenlenen program çiftçiler, köfteye doydu.Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi,...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun (IFAP) kuruluş tarihi olan ve 1984 yılından beri her yıl kutlanan 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla düzenlenen program çiftçiler, köfteye doydu.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Malkara Belediyesi ve Malkara Ziraat Odası, çiftçilere yönelik şenlik havasında bir program düzenledi. Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Çavuşköy Mahallesi’nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Tekirdağlı çiftçiler ve mahalle sakinleri katıldı.
Programda Tekirdağlı çiftçiler, halk oyunları, müzikler ve halaylar eşliğinde eğlenceli vakit geçirdi. Barbekü partisinin de yapıldığı etkinlikte, yüzlerce çiftçi ve vatandaş, Tekirdağ’ın meşhur lezzetlerinden olan köfteye doydu.
TARIM SEKTÖRÜ KIYMETE BİNİYOR
Çiftçiler için düzenlenen şenlikte açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, çiftçilere seslenerek, “Bilindiği üzere, dünyamız başta sosyolojik, ekonomik ve teknolojik gelişmelerin güdümlediği siyasetler sonucu hızla küçülmekte. Küçüldükçe de gündemi daha sık aralıklarla değişmekte. Bir şey var ki, giderek daha belirgin hale, kıymeti, önemi daha bilinir hale geliyor. O da tarım sektörü” dedi.
Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da, “Bugün Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlarken, bir taraftan da Eczacılar Günü’nü kutluyoruz. Ben çiftçilerimizle beraber meslektaşlarımın da gününü kutlamak istiyorum” diye konuştu.
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR TARIM VE HAYVANCILIK KONUSUNDA ÖN PLANDA
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, bu bölgede en önemli konunun tarım ve hayvancılık olduğuna değinerek, “Büyükşehir Belediyemiz kurulurken, tarım ve hayvancılık ile ilgili önemli çalışmalar yaptık. Tarım ve hayvancılık olarak yeni kurulan 14 büyükşehire baktığımız zaman, Tekirdağ ön planda geliyor ve durumu önem arz ediyor. Büyükşehiri oluştururken 8 Nisan 2014’te mazbatamızı aldığımız zaman, ilk kurduğumuz dairelerin başında Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı geldi” dedi.
Konuşmaların ardından halk oyunu ve müzik gösterileriyle çiftçiler, doyasıya eğlendi. Barbekü partisinde köfteye doyan çiftçiler, köfte alabilmek için adeta birbirleri ile yarıştı. Çiftçiler, programda emeği geçen herkese teşekkür ederek bu tarz büyük çaptaki etkinliklerin devam etmesini istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.