Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocatepe Camii’nde Kurban Bayramı coşkusu

Kurban bayramı, Başkent’te sevinçle karşılandı. Ankaralı vatandaşlar gün aydınlanmadan bayram namazı için camilere koştu.Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Ankara’da güne bayram namazıyla başladı. Başkent’te 7’den 70’e...

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2016 08:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2016 08:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kurban bayramı, Başkent’te sevinçle karşılandı. Ankaralı vatandaşlar gün aydınlanmadan bayram namazı için camilere koştu.
Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Ankara’da güne bayram namazıyla başladı. Başkent’te 7’den 70’e birçok vatandaş camilere akın ederken, Kocatepe Camisi her bayramda olduğu gibi yine doldu taştı. Kocatepe Camisine Türk vatandaşların yanı sıra Suriye, Libya, Nijerya, Arnavutluk gibi Müslüman ülkelerin vatandaşları da ilgi gösterdi.
Kılınan bayram namazı ve okunan hutbenin ardından camide bayramlaşma şöleni yaşandı. Birçok vatandaş birbiriyle bayramlaşırken, çiçekçi ve simitçiler cami bahçesinin dışında tutuldu. Cami girişi adeta çiçek bahçesine döndü. Vatandaşlar namazın ardından çiçekçilere yoğun ilgi gösterdi. Yetişkinler ve minikler sevdikleri için çiçek aldı. Kocatepe Camisinin çevresini mesken tutan simitçiler de vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Namazı kılan bazı vatandaşlar cami avlusunda fotoğraf çektirdi.
Bayram namazı için Kocatepe Camii’ne gelen Abdullah Tutar, Kurban Bayramı’nın tüm İslam alemine hayırlı olmasını dileyerek, “Bayram dolayısıyla fevkalade mutluyum. Allah hem Türkiye’yi hem İslam alemini her türlü belalardan, her türlü fitne ve fesatlardan muhafaza eylesin. Bilhassa sureti haktan görünüp arkadan vurmak isteyenlerden muhafaza eylesin. Rabbim, sureti haktan görünüp, Allah, Peygamber, ahiret deyip arkasından memleketi yıkmak isteyenlere fırsat vermesin” diye konuştu.
Turhan Kamberli isimli vatandaş, “Allah, bayramı memlekete, millete hayırlı uğurlu eder inşallah. Memleketimizi terör belasından bu bayramlar hürmetine kurtarır inşallah. Eski bayramlar da yok artık. Eski bayramlarda heyecan, şevk ve bağdaşma oluyordu. Şimdi öyle bayramlar yok. Eski bayramlarda ziyaretler yapılırdı, süslenilirdi. Ama şimdi millet kendi içine kapanmış” ifadelerini kullandı.
Arnavutluk vatandaşı Nada Dosti ise “Burada olduğumuz için çok mutluyuz. 4 yıldan beridir eşim ve çocuğumla burada oturuyoruz. Türkiye’de gördüğümüz 6’ncı bayram bu. Herkese iyi bayramlar diliyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.