Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaeli’deki 29 Ekim kutlamalarına drone’lu önlem alındı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 93’üncü yıldönümünü sebebiyle Kocaeli Valiliği önünde düzenlenen törenlerinin güvenliği, insansız hava araçlarıyla(drone) sağlandı.Kocaeli’de Türkiye Cumhuriyeti’nin 93’üncü yıldönümünü sebebiyle...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Cumhuriyeti’nin 93’üncü yıldönümünü sebebiyle Kocaeli Valiliği önünde düzenlenen törenlerinin güvenliği, insansız hava araçlarıyla(drone) sağlandı.
Kocaeli’de Türkiye Cumhuriyeti’nin 93’üncü yıldönümünü sebebiyle tören düzenlendi. Kocaeli Valiliği önündeki tören alanında düzenlenen kutlamalar, güvenlik önlemleri nedeniyle insansız hava araçlarıyla dakika dakika izlendi. Tören boyunda alanın üzerinde uçan drone olumsuz bir durum karşısında kutlamaların her anını kaydetti.
Düzenlenen kutlamalara Kocaeli Büyükşehir Başkanı İbrahim Karasomanoğlu, EDOK Komutanı Korgeneral Metin Gürak, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman, Sami Çakır, İlyas Şeker, CHP Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi parti il başkanları, bürokratlar, gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehitler için saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardında Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tören alanında resmi araçla halkı selamladı. Selamlamanın arından törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Güzeloğlu, “93 yıl önce Türk milletinin her ferdiyle, insanlık fedakarlıklarının en büyüğü olan canını, kanını feda ederek kurduğu Cumhuriyetimiz, o günden bu güne büyük önder Aratürk’ün emanet ettiği gençler ve milletimizle her geçen gün gelişerek, güçlenerek ilelebet payidar olma noktasında sonsuzluğa doğru akmaktadır” dedi.
Vali Güzeloğlu, “Yok edilmek istenilen bir milletin şahlanışı, Cumhuriyet’in destanı bu milletin her ferdinin kanıyla canıyla yazılmıştır. Bu topraklarda 1000 yıldır var olan, dostuna güven, düşmanını her zaman ürperten bu millet hiçbir zaman esareti kabul etmemiş, özgürlüğünden taviz vermemiş, boyunduruğu altına alınmamış ve değerlerini hiçbir zaman teslim etmemiştir. Bu bilinçle yetişen, bu helal sütü anasından emen, bu dualarla büyüyen milletin her ferdi, her zaman ve her dem bu değerler uğruna hayatını seve seve feda etmiş ve bu kahramanlığını her dem sergilemiştir. En son 15 Temmuz’da bu milleti yok etmek, devletini, demokrasisini, Cumhuriyeti’ni yok etmek isteyen iç ve dış işbirlikçiler, tüm diğer hainler, tıpkı Cumhuriyeti kuran irade gibi milletin her ferdinin kahramanlığı ve dimdik durmasıyla akamete uğramış ve uğrayacaklardır” diye konuşarak Cumhuriyetin 93. yılını kutladı.
Konuşmaların ardından halk oyunları, polis, asker, gazi ve öğrencilerin geçişleri sonrasında törenler yapılan Cumhuriyet yürüyüşüyle son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.