Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaeli’de Afrin operasyonuna destek için zeytin fidanı dağıtıldı

Kocaeli’de Afrin’de PKK’nın Suriye kolu YPG’ye karşı gerçekleştirilen operasyona destek vermek için bin adet zeytin fidanı dağıtıldı.Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de PKK/KCK Terör Örgütü’nün Suriye kolu YPG’ye karşı...

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2018 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2018 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’de Afrin operasyonuna destek için zeytin fidanı dağıtıldı

Kocaeli’de Afrin’de PKK’nın Suriye kolu YPG’ye karşı gerçekleştirilen operasyona destek vermek için bin adet zeytin fidanı dağıtıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de PKK/KCK Terör Örgütü’nün Suriye kolu YPG’ye karşı gerçekleştirdiği “Zeytin Dalı” operasyonuna ülke genelinde vatandaşlar tarafından yoğun destek veriliyor. İzmit Belediyesi de düzenlediği etkinlikle Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı operasyonuna farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlara zeytin fidanı dağıttı. Dualar eşliğinde bin adet zeytin fidanın dağıtıldığı program İzmit Belediyesi Başkanı Nevzat Doğan, STK temsilcileri ve binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

“Bu mücadele Anadolu’ya ilk adımı attığımız Sultan Alparslan’dan, İslam’ın var olduğundan beri hep var”

Gerçekleşen etkinlikte konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, kalplerinin Türk Ordusu ile olduğunu belirterek, “Şu anda zeytin dalının adını taşıyan barış ve güven duygularının başka bölgelere, insanlara götüren operasyonu kahraman ordumuz, Mehmetçiğimiz yapıyor. Bazılarımızın her ne kadar ya anlayarak ya da anlamayarak bazı farklı düşünceleri olsa da Türk Milleti biliyor ki, İzmit halkı biliyor ki bu yapılan harekat Afrin’de olabilir ama İzmit için, Kocaeli için bile çok önemlidir. Şunu hiç unutmayalım; bu mücadele Anadolu’ya ilk adımı attığımız Sultan Alparslan’dan, İslam’ın var olduğundan beri hep var. Anadolu yurdu bin yıla aşkın mücadelenin en önemli sahnesi oldu. Gönül coğrafyamızda Müslüman ülkelerin hep en önemli mücadelesi oldu” dedi.

“Her tür faaliyetlerine göz yumuyorlar ama bir de ‘PKK terör örgütüdür’ diyorlar”

Yapılan operasyonun Haçlı anlayışının yapmak istediği oyunları bozmak için yapılan bir operasyon olduğunu dile getiren Doğan, “Ne işi var ABD’nin binlerce kilometre uzaklıktaki Suriye’de, PKK’lı teröristlere silah vermeyle? Sınırlarında bir güvenlik sorunu mu var? Avrupa’nın ne işi var? PKK’ya kucak açıyorlar. Her tür faaliyetlerine göz yumuyorlar ama bir de ‘PKK terör örgütüdür’ diyorlar. Ama bunları demokrasi kılıfı altında serbest bırakıyorlar. Halbuki o kılıfın ardında Türkiye ve İslam düşmanlığı var. Bunu bin yıldır yaşamıyor muyuz” diye konuştu.

“Zeytinin dalı barış, kardeşlik, dostluk, güzel duygular demektedir”

Zeytin fidanı dağıtımı ile Afrin Operasyonu’na destek vermek istediklerini ifade eden Başkan Doğan, “Bugünlerde bu mücadelenin kıyasıya verildiğini bilmeliyiz. Burada elimizden geldiği kadar tabi ki ordumuza destek vereceğiz, tabi ki evlatlarımızı Peygamber ocağına ve bu vatanın, değerlerin korunmasına göndereceğiz. Başka görevlerimiz daha var. Birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Sakin bir şekilde doğruları anlatacağız. Bugün burada zeytin dalı dağıtımı yapacağız. Zeytin ağacının farklı anlamları vardır. Kuran’da adı geçen ve belki de soframızda bile ayrı bir faydası olan bir üründen bahsediyoruz. Ama bir anlamı daha var. Zeytinin dalı barış, kardeşlik, dostluk, güzel duygular demektedir” şeklinde konuştu.

Bin adet zeytin fidanı dağıtıldı

İzmit Belediyesi Nevzat Doğan’ın konuşmasının ardından program Kuran’ı Kerim tilaveti ile devam etti. Afrin’de görev başında olan tüm askerlere dua dilmesinin ardından bin adet zeytin fidanı vatandaşlara dağıtıldı. Yapılan etkinliğin anlamından ötürü İzmit Belediyesi’ne teşekkür eden vatandaşlar Türk Ordusu’nun arkasında olduklarını söylediler.

Etkinlik Başkan Nevzat Doğan’ın zeytin fidanı dikmesiyle son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.