Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaeli’de 25 bin vatandaş milli birlik için yürüdü

Kocaeli’de 25 bin vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ/PDY örgütlenmesinin ülke genelinde gerçekleştirdiği darbe girişimine karşı yürüdü.Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ/PDY terör örgütü yapılanmasının...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’de 25 bin vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ/PDY örgütlenmesinin ülke genelinde gerçekleştirdiği darbe girişimine karşı yürüdü.
Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ/PDY terör örgütü yapılanmasının dün akşam ülke genelinde gerçekleştirdiği darbe girişimine karşı, Kocaeli’de 25 bin vatandaş bir araya geldi. Aralarında Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Başsavcısı Mustafa Küçük ve Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel’in de olduğu 25 bin vatandaş, Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığı önündeki Perşembe Pazarı alanında toplanarak Merkez Bankası binasına kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Milli birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği sloganlar eşliğinde yürüyen vatandaşlar, kilometreler boyunca insan seli oluşturdu.
“Bu ülkeyi üç, beş tane kendini bilmez haine bırakacak değiliz”
Yürüyüşün ardından Merkez Bankası önünde vatandaşlara hitap eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bugün Türkiye olarak, Kocaeli olarak demokrasi adına, insan hakları adına, özgürlüklerimiz adına önemli bir sınav veriyoruz. Şair, “Sahipsiz olan memleketin batması Hak’tır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır” demiş. İşte sahip olma böyle olur. Haklarımıza, özgürlüklerimize, inançlarımıza, ülkemize, emeğimize saldıranların karşısına Alparslanlar gibi, Yavuz gibi, Fatih’in torunları olarak dimdik karşılarındayız bu kahpelerin, bu çapulcuların. Bu ülkeyi böyle üç beş tane kendini bilmez çapulcuya, maceracıya, haine bırakacak korkak değiliz. Ateş olsanız ne yapabilirsiniz milletin gücü karşısında, eğileceksiniz” dedi.
“Bize bu ülkeyi dedelerimiz teslim etti”
Konuşmasında sert mesajlar veren Karaosmanoğlu, “İşte sandık, işte makam. Yüreğiniz yetiyorsa oraya geleceksiniz. Özellikle hem akşam yine buralara kadar güzel bir yürüyüş yaptık. İçten gelen kısa sürede oluşan yine bugün de tam öğlen vaktinin mevsimin en sıcak gününde yine birlikteyiz. Çünkü bu ülke bizim. Bu ülkeyi bize dedelerimiz teslim etti. Çanakkale’de geçit vermedik bu kahpelere. İstiklal savaşında, Kurtuluş savaşında bu çapulcuları, denize döktük. Dedelerimiz denize döktü onları. Onun için bu arada biz dimdik ayaktayız. Her zaman halkımızın yanındayız. Her zaman hizmetine hazırız. Seviyoruz halkımızı biz. İnsanımızı seviyoruz” şeklinde konuştu.
“Benim şehidimin kanının hesabını nasıl vereceksiniz?
Yaşanan olaylar sırasında verilen kayıplara da dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “Kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz. Yüzlerce şehidimiz var. Ey kahpeler, bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Çapulcular. Bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Benim şehidimin kanının hesabını nasıl vereceksiniz. Şerefsizler, kahpeler. Size bu ülkede yer yok. Bükülmedik, eğilmeyeceğiz. Her zaman hakkın yanında, her zaman halkın yanında, halkımızın hizmetinde olacağız. Hiç endişeniz olmasın. Biz haklarımıza sahip çıktığımız müddetçe, bize hiç kimse zarar veremeyecektir. İnananlar üstündür. Allah doğruların yardımcısıdır. Hak mutlaka galip gelecektir ve milletin önünde bu yabancı ajanlar eğilerek yok olup gideceklerdir” ifadelerini kullandı.
“Memleketin her bir kişisi demokrasisine, iradesine, namusuna sahip çıktı”
Başkan Karaosmanoğlu’nun ardından vatandaşlara hitap eden Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, “Halkın iradesini kast eden hainlerin, bu milletin kendisine verdiği emaneti, haince kullanan 3-5 hainin karşısında sıradağlar gibi durdunuz. Dün akşam haberi aldığımızdan itibaren bu memleketin her bir köşesinde her bir kişisi demokrasisine, iradesine, namusuna sahip çıktı. Var olun sağ olun. Hiç şüpheniz olmasın hepsinin hakkından öncelikle, milletin iradesi ve desteği sonra Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız başkanlığında devletin bütün fertleri hakkından geldi ve halletti. Hiçbir hain bugün nefes alma, emellerini gerçekleştirme şansına sahip değildir” dedi.
“Bu demokrasinin bayramıdır”
Hainlerin kaçmaya çalıştığına dikkat çeken Vali Güzeloğlu, “Bakın Kocaeli’nde de ülkenin her bir köşesinde de şimdi kaçacak delik, saklanacak in arıyorlar. Ama biliyorsunuz inlerine de gireceğiz, onları alacağız. Çocukların, kadınların, masum insanların, demokrasiye sahip çıkmak yolunda sokağa çıkanların üstüne silah sıkanların, ateş atanların ne bu dünya da yeri var, ne de öbür dünya da yeri var. Bugün iradeye sahip çıkmanın, millet egemenliğine sahip çıkmanın mükemmel bir örneğini sergiliyoruz. Şu an burada adli yargımız, başsavcımız, komutanlarımız, emniyet müdürlerimiz, belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, il müdürlerimiz ve siz milletimiz varsınız. Bu birlik ve beraberlik oldukça hiçbir hain emeline ulaşamaz. Bu demokrasinin bayramıdır. Milletin, iradesine sahip çıkmasıdır. Türk demokrasisinde yeni bir dönemin başlamasıdır” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından yürüyüşün sona ermesi ile birlikte şehirde yaşam normale döndü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.