Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaeli’de 1020 personel görevden alındı

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, başlatılan operasyonların sonuçları ile gözaltı ve tutuklama sayılarını açıkladı.Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, başlatılan operasyonların sonuçları ile gözaltı ve tutuklama sayılarını açıkladı.
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile ilgili basın açıklaması yaptı. Kocaeli Valiliği’nde bulunan Karamürsel Alp Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısına Vali Güzeloğlu ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, OHAL Büro Sorumlusu Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Karadeniz, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel ve tüm ilçe kaymakamları katıldı.
“Bu hain girişime destek ve katkı veren herkesi lanetliyorum”
15 Temmuz’da TSK içinde bulunan bir grup hainin öncülüğünde gerçekleştirilen darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde geri püskürtüldüğünü belirten Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Türkiye’nin kararlı yürüyüşünü, bağımsızlığını, özgürlüğünü ellerinden almak isteyen bu hain girişime destek ve katkı veren herkesi lanetliyorum. Bu hareketin önünde duran, milletin düşmanına karşı kullanılmak istenen tank, top ve tüfeğin karşısına dikilerek canlarını feda eden demokrasi şehitlerimizin ruhları şad olsun. Hep demokrasi kahramanı olarak anılacaklar” dedi.
“Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum”
15 Temmuz darbe girişimi esnasında teröristlerle çatışırken şehit olan 2 polisin Kocaelili olduğuna dikkat çeken Vali Güzeloğlu, “Bu kahramanlardan ikisi Kocaeli’dendi. Darıca’da Elif Zengin oldu. Adını hemen Darıca Anadolu Lisesine verdik. Serdar Gökbayrak ismini ise Derince Anadolu lisesine verdik. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. O gece Kocaeli’de iradesine sahip çıkan, siyasi parti ayrımı yapmadan geleceğine sahip çıkan, bu kanlı darbenin başarılı olmamasını sağlayan Kocaeli halkına teşekkür ediyorum. Halen demokrasi nöbetine devam eden, 7’den 77’sine, yürüyemeyen yavrusunu sandalye ile alana gelen annesine kadar herkese minnet borçluyuz. Demokrasiye sahip çıkan tüm siyasi partilere, sendikalara, STK’lara çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“Millete karşı kullanılmak istenen tanklar millet tarafından durduruldu”
Darbe girişimine katılan hainlerin tek tek yakalandığını söyleyen Vali Güzeloğlu, “Millete karşı kullanılmak üzere yola çıkartılan tanklar dahi millet tarafından durduruldu. Ayrıntılar hukuk çerçevesinde devam ediyor. Durmadan, yorulmadan, uyumadan mücadele ediyoruz. Bu hain kalkışmanın taraflarının hukuk önünde hesap vermesi ile ilgili kararlılığımız net bir şekilde devam edecektir. Bunlara yakın ve destek verenlerin yapacakları kalkışmalara karşı milletimiz uyanık olmalı ve demokrasi nöbetlerine devam etmelidir. Bu hukuk içindeki duruşu hukuk dışına taşırmak isteyenlere karşı da dikkatli olunmalıdır. Halkın can ve mal güvenliğine karşı tahdit oluşturanlara karşı da dikkatli olunmalıdır” diye konuştu.
“OHAL bir sivil yönetim biçimidir”
Kocaeli Valiliği bünyesinde kurulan OHAL bürosunu tanıtan Vali Güzeloğlu, “22 Temmuz’da 90 gün süreyle OHAL ilan edildi. Anayasamızda yer alan bir yönetim biçimidir. Dünyada da yaygın olarak başvuruluyor. Sivil bir yönetim biçimidir. Valiler başkanlığında koordine edilen bir durumdur. OHAL kesinlikle ve kesinlikle devletine bağlı, milli birlik ve beraberlik içinde yaşamak isteyen vatandaşlarımızın yaşamını olumsuz etkilemeyecektir. OHAL devletin içinde devletin verdiği yetkilerle devlete karşı duranlara yönelik alanın bir karardır. Sonuca ulaşılması için alınan bir karardır. Valilikte ve ilçe kaymakamlıklarında OHAL büroları kuruldu. 24 saat esasına göre hizmet verecek. Yaşanacak süreçlerle ilgili tüm çalışmalar basınla paylaşılacaktır” ifadelerini kullandı.
“Kocaeli’de 1020 personel görevden alındı”
FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantısı olduğu iddia edilen herkesin kamu görevinden çekildiğini belirten Vali Güzeloğlu, “Bugün ilk kararname ile ortaya koyulan çalışmalar ilimizde sürdürülüyor. 14.05 itibariyle 15 Temmuz’dan bu yana toplam 1020 personel görevden uzaklaştırıldı. Bu personellerden asker, sivil, yerel yönetim, adli personel dahil 186’sı gözaltına alındı, 933’ü tutuklandı. Bu süreç yargı organlarının denetim ve gözetiminde sürdürülüyor. Değişen bilgiler anlık olarak OHAL büromuz tarafından sizlere verilmektedir. Tüm il genelinde Milli Eğitim’de şu anda 544 eğitimci bakanlık onayı görevden uzaklaştırıldı. Özel kurum olarak toplam il genelinde faaliyet gösteren, çalışma lisansı iptal edilen 45 kurum bulunmaktadır. 4 bin 925 personelinin çalışma yetkisi iptal edilmiştir. İl genelinde 21 özel okulun faaliyeti sonlandırıldı. 19 özel dershanenin faaliyeti sonlandırıldı. Bu kurumların mal varlıkları hazineye devredildi. Taşınır mallara da el konuldu. Faaliyet gösterdikleri arsa ve binalar kurumlara aitse defterdarlık devir işlemlerini yaptı. bu kurumların bazılarında terör örgütünün uzantılarının çeşitli holding ile ilgili kaçırılan bilgileri de ele geçirildi. 11 özel yurt kapatıldı, binaları hazineye devredildi. 14 dernek, bir sendika ve bir vakfın faaliyetleri sonlandırıldı. Görevden alınan personel ile ilgili soruşturmalar devam edecek ve sonuçlarına göre hareket edeceğiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.