Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaeli Valiliği’nden TÜBİTAK açıklaması:

Kocaeli’de FETÖ-PDY operasyonu kapsamında TÜBİTAK’ta gözaltına alınan ve aralarında kurumun imamının da olduğu 20 kişinin, örgüte himmet sağladıklarının tespit edildiği bildirildi.Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan TÜBİTAK yerleşkesine...

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’de FETÖ-PDY operasyonu kapsamında TÜBİTAK’ta gözaltına alınan ve aralarında kurumun imamının da olduğu 20 kişinin, örgüte himmet sağladıklarının tespit edildiği bildirildi.
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan TÜBİTAK yerleşkesine düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan, dün adliyeye sevk edilen ve aralarında kurumun imamının da yer aldığı 20 kişinin sorgusu devam ediyor. Gözaltına alınan 20 kişi hakkında Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada ise sorguları devam eden kişilerin FETÖ/PDY örgütü üyesi olduklarının belirlendiği belirtildi.
TÜBİTAK imamı yakalandı
Açıklamada, örgütün TÜBİTAK sorumlusunun Mustafa kod adlı M.Ö. olduğu, şahsın emrinde kurum imamı olarak Arif kod adlı Ö.O.’nun bulunduğu, iki şahsa bağlı olarak da Cemil kod C.G. ve Hakan kod adlı H.B.Ö.’nün örgüt faaliyetlerini yürüttüğünün belirlendiği bildirildi.
TÜBİTAK’taki mühendisler FETÖ’cü çıktı
Açıklamada ayrıca Cemil kod C.G. ve Hakan kod adlı H.B.Ö.’nün TÜBİTAK’ta görevli Rıdvan kod adlı mühendisler R.T.K., Orhan kod adlı İ.K., Ömer kod adlı E.M., Recep kod adlı Ş.K., Ethem kod adlı İ.Ç., Yusuf kod adlı Y.Ö., Asım kod adlı A.Ö. isimli örgüt mensuplarından sorumlu oldukları ifade edildi. Cemil kod C.G. ve Hakan kod adlı H.B.Ö.’nün örgüt mensubu abiler vasıtasıyla her ay düzenli olarak örgüte finans sağlamak amacıyla “himmet” adı altında para yardımında bulundukları, şahısların örgüt tarafından kullanılan “BAYLOCK” ve “COVERMİ” isimli programları kullandıkları, bu programlar aracılığıyla haberleştikleri, örgüte ait Bank Asya da hesaplarının bulunduğu tespit edildiği açıklandı.
Cemaat okullarında yetiştiler
Öte yandan Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nce TÜBİTAK’a düzenlenen operasyonda yakalanan 20 kişinin cemaate ait okullarda ve yurtlarda eğitim öğretim gördükleri, örgüt ile ortaokul seviyesinde tanıştıkları ve örgütün derslerine katılan zeki öğrencilerden seçilerek sorumlu imamlar vasıtasıyla planlanan üniversitelerdeki, elektrik-elektronik ve bilgisayar mühendislikleri bölümlerine yönlendirildikleri, burada cemaat evlerinde kalırken abi ve semt sorumlusu pozisyonlarında örgütsel faaliyetlerde bulundukları belirlendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.