Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Klasik araçlar Safranbolu ile buluştu

‘Hız Değil Haz İçin’ sloganıyla yola çıkan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin (İKOD) 30 otomobili tarihi Safranbolu evleri ile buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2017 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2017 20:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

‘Hız Değil Haz İçin’ sloganıyla yola çıkan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin (İKOD) 30 otomobili tarihi Safranbolu evleri ile buluştu.

Safranbolu Belediyesi ev sahipliğinde İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) tarafından düzenlenen etkinlikle klasik otomobil tutkunları, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu ilçesinde buluştu.

Tarihi doku ile tarihi araçların bir araya geldiği etkinlikte konuşan İKOD Başkanı Serkan Okay, 30 araçla İstanbul’dan Safranbolu’ya geldiklerini belirterek, “Derneğimizin amacı, bir döneme damgasını vurmuş klasik otomobilleri, günümüz koşullarında yaşatarak geleceğe taşımak. Bu araçları yaşatıp, geleceğe taşırken aynı zamanda yaşıyoruz, kullanıyoruz. Yani koleksiyoner mantığıyla değil, arabaları hapsedilmemiş şekilde aile ortamında yürüterek geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Burada geçmişi 3 bin yıla dayanan tarihi dokuda, klasik araçlarla bulunmak bizim için büyük bir keyif. ’Tarihin kucaklaşması’ diye biliriz bu etkinliğe" diye konuştu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise, tarihi şehir olan Safranbolu’da tarihi araçları buluşturduklarını söyleyerek, “Onlarda bizim mantığımız gibi araçlarını koruyorlar. Bizde tarihi Safranbolu’yu koruma kullanma dengesi kapsamında ayakta tutarak yaşatmaya çalışıyoruz. Safranbolu’yu tanıtmak adına her fırsatı değerlendirmeyi arzu ediyoruz. Klasik otomobiller her zaman insanların dikkatini çekmekte. Bu araçların içerisinde yaşamak, bu araçlara binmek büyük bir keyif. Ama Safranbolu’da yaşamakta büyük bir keyif. Biz Safranbolu’yu tanıtmak adına bu araçları Safranbolu’ya davet ettik." şeklinde konuştu.

Etkinlik kapsamında klasik otomobil sürücüleri, Safranbolu Tarihi Çarşı ve Bağlar bölgesinde şehir turu attı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.