Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC’li Bakanlar EXPO 2016’yı Gezdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, EXPO 2016 Antalyayı ziyaret etti.KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC’li Bakanlar EXPO 2016’yı Gezdi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, EXPO 2016 Antalyayı ziyaret etti.
KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Aksu ilçesindeki EXPO 2016 Antalya’yı ziyaret etti. Sergi alanına gelişlerinde EXPO 2016 Antalya Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül tarafından karşılanan heyet, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın ile görüşerek alan hakkında bilgi aldı. Görüşmenin sonunda konuk bakanlara EXPO 2016 Antalya’nın sembol çiçeği şakayık takdim edildi. KKTC heyeti de Genel Sekreter Aydın’a KKTC’ye özgü ’Lefkara’ işi tablo hediye etti.
EXPO Serası ve Nepal Bahçesi’nde incelemelerde bulunan KKTC heyetinin son durağı ise kendi ülke bahçesi oldu. Bahçede yapılan düzenlemeleri gözden geçiren iki bakan, KKTC kültürünü en iyi şekilde tanıtabilmek adına bahçede bazı ilave düzenlemeler yapılmasına karar verdi.
EXPO 2016 Antalya sergi alanından çok etkilendiğini söyleyen KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, özellikle bitki heykelleri çok etkileyici bulduğunu ifade etti. Birçok ülkenin EXPO 2016 sergi alanında kendi kültürlerini yansıtan bahçeler oluşturduğuna da dikkat çeken Bakan Berova, KKTC’ye de bu ortamda kendi kültürünü tanıtma fırsatı verdiği için yetkililere teşekkür etti.
KKTC’nin en önemli sorununun izolasyonlar olduğunu vurgulayan Bakan Berova, EXPO 2016 alanının kalıcı olacağının altını çizerek şunları söyledi:
"Bu açıdan baktığınız zaman tanıtım bizim için gerçek anlamda çok önemli. EXPO’yu her yıl yüz binlerce kişinin gezdiğini, gördüğünü bilmekteyiz. Tabeladaki bayrağımızla, burada oluşturacağımız kendi kültürümüzü yansıtan bir ortamda KKTC’nin varlığının bile gösterilmesi bizim açımızdan çok önemli ve çok önemsiyoruz bu durumu."
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da "Her zaman olduğu gibi yavru vatan Kıbrıs’ın da unutulmaması ve güzel bir yeri bize tahsis etmelerinden dolayı memnuniyetimi dile getirmek isterim" dedi.
Bakan Ataoğlu, KKTC’nin tanıtımının kendisi için çok önemli olduğuna değinerek, "Burayı ziyaret edecek insanların bizim yerimizi de gezecek olması önemli ve inanın her ziyaret edenin birer rehber olacağına inanıyorum" ifadelerini kaydetti.
KKTC’ye özgü el işlerinin ve çeşitli kültürel değerlerin yer aldığı KKTC bahçesinin önümüzdeki günlerde resmi açılışı gerçekleştirilecek. KKTC, düzenleyeceği Milli Gün kutlamalarıyla da EXPO 2016’ya renk katacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.