Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC’de 24. Geleneksel Alevkayası Yayla Şenliği yapıldı

KKTC Karadeniz Kültür Derneği tarafından her yıl düzenlenen Alevkayası Yayla Şenliği coşkulu şekilde başladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2017 21:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2017 21:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

KKTC Karadeniz Kültür Derneği tarafından her yıl düzenlenen Alevkayası Yayla Şenliği coşkulu şekilde başladı.

KKTC Karadeniz Kültür Derneği tarafından her yıl düzenlenen Alevkayası Yayla Şenliği coşkulu şekilde başladı. Bu yıl 24.’sü düzenlenen şenlikte konserler ve halk dansları gösterileri kültürel ve sosyal etkinlikler ile devam etti.

KKTC Karadeniz Kültür Derneği 24. Geleneksel Alevkayası Yayla Şenliği’nin açılışında konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk halkının Kıbrıslı Rumlarla eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde bir geleceği paylaşmaya hazır olduğunu belirtti. Akıncı, "Eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde bir geleceği birlikte paylaşmaya hazırız. Bundan böyle de hazır olacağız. Güney Kıbrıs’ta bir seçim dönemi yaşanıyor. Onlar için bir yüzleşme dönemi olsun diyorum ben. Ne istiyorlar? Bu topraklarda barış içinde, aynı çatı altında iki eşit kurucu varlığın tek çatı altına geleceği bir yapılanmayı içlerine sindirebiliyorlar mı? Bir Kıbrıslı Türk’ün de bu adanın tümünün cumhurbaşkanı olmasını da içlerine sindirebiliyorlar mı? Eğer sindirebiliyorlarsa bunu açık yüreklilikle ortaya koysunlar. Sindiremiyorlarsa, bu coğrafyada yapılacak bellidir. Tek çatı altına gelemiyorsak, yan yana iki çatı altında barış ve huzur içinde yaşamanın yollarını arayacağız. O çatı zaten bizde var. KKTC bunun adıdır" dedi.

"KKTC bir gerçekliktir, görmezden gelinemez" diyen Akıncı, "Tanınmamış olabilir. Ama bu bir vakadır, bir gerçekliktir. Gözlerden uzak tutulamaz, görmezden gelinemez. Biz KKTC’yi onlarınkine eşdeğer bir kurucu devlet yapmaya hazır olduk. Bu yönde çalıştık, çabaladık; ama olmadı. Önümüzdeki Salı günü New York’a gideceğim. Hafta sonu Genel Sekreter ile görüşmem var. Onunla da açık yüreklilikle konuşacağız. Crans Montana’da ne olup bittiğini kendisi gözleriyle gördü. Gerek Kıbrıs Türk tarafı olarak gerekse Türkiye’nin ne kadar yapıcı davrandığımıza bütün dünya şahit oldu. Dolayısıyla New York’a bu uğurda çözüm için, barış için elinden geleni yapmanın gönül huzuru içinde gideceğiz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.