Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızıltepe’deki hain saldırıda hayatını kaybeden Abdurrahman Çeçan’ın babası İHA’ya konuştu

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 23 yaşındaki Abdurrahman Çeçan’ın babası Edip Çeçan, çocukların artık babasız kalmaması için herkesin çaba sarf etmesini istedi.Kızıltepe...

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2016 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2016 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 23 yaşındaki Abdurrahman Çeçan’ın babası Edip Çeçan, çocukların artık babasız kalmaması için herkesin çaba sarf etmesini istedi.
Kızıltepe ilçesinde 10 Ağustos Çarşamba günü devlet hastanesi önünde polis servis aracının geçişi sırasında bombalı araçla düzenlenen saldırıda hayatlarını kaybeden 23 yaşındaki Abdurrahman Çeçan’ın ailesi, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) konuştu. İlçeye bağlı Dörtyol Mahallesi’nde taziyeleri kabul eden Abdurrahman Çeçan’ın acılı babası Edip Çeçan, çocukların artık babasız kalmaması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söylerken, amcası Abdürrahim Çeçan ise yapılan saldırıyı kınadı ve çocuklarının şehit statüsüne alınması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek istediklerini söyledi.
“Anne ve babaların yüreği artık yanmasın”
Yıllarca çok zor ama güzel bir şekilde topluma faydalı, helal ve harama dikkat eden bir evlat yetiştirerek bu günlere getirdiğini ifade eden baba Edip Çeçan, Allah’tan bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diledi. Çeçan, “Artık anne ve babaların yüreği yanmasın. Hastanenin orada yeni açılacak bir mağazaya müdür olarak atanmıştı. Ekmek parasının peşindeydi. İyi niyetli, temiz biri olduğu için terfi ettireceklerdi, ama olmadı. Arkasında 2,5 yaşında bir yetim bıraktı. Eğer vicdan varsa, iman varsa, din varsa buna kim dayanır. Bir daha bu gibi olayların yaşanmaması için herkesin mutlaka el birliği ile bir çaba sarf etmesi lazım. İnşallah bu son olur. İnşallah bir daha böyle çocuklar babasız, babalar evlatsız kalmaz” diye konuştu.
“Allah hakkını bırakmasın”
Abdurrahman Çeçan’ın amcası Abdürrahim Çeçan ise çok üzücü bir olayın yaşandığını ve yapılan saldırıyı şiddetle kınayarak lanetlediğini söyledi. Yaşanan olayın son olmasını temenni eden Abdürrahim Çeçan, “Allah çocuğumuzun hakkını bırakmasın. Çocuğumuzun şehit statüsüne alınmasını ve şehit haklarının verilmesini istiyoruz. Biz bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’dan rica ediyoruz” şeklinde konuştu.
"Bunların asıl hedefi halktır”
Abdurrahman Çeçan teröristlerin asıl hedefinin halk olduğunu söyledi. Çeçan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizim üzüntümüz çoktur, bu olayı yapanları Allah lanet etsin. Allah muhakkak haklarını verecektir. Biz onları Allah’a havale ediyoruz. Şuan taziyeleri kabul ediyoruz, halkımıza karşı herhangi bir tepkimiz olmadı. Herkes gelebilir, gidebilir ama bazı alçaklar gelemezler. Defalarca olay oldu. Bakıyorsunuz asıl hedef halktır. Bunların Kürt meselesi ile haklarla bir ilgileri yoktur. Biz bu tür şeyleri tasvip etmiyoruz ve kınıyoruz”.
“Lütfen çocuklarınıza sahip çıkın”
Son olarak anne ve babalara seslenen Abdurrahman Çeçan, “Tüm anne ve babalara seslenmek istiyorum; lütfen çocuklarınıza sahip çıkın. Çocuklarınıza şefkatli bir şekilde davranın. İnşallah artık insanlar huzurlu bir şekilde işine gücüne gider ve yaşamını bu şekilde devam ettirir” dedi.
Evli ve 1 çocuk babası Abdurrahman Çeçan’ın eşinin ise 6 aylık hamile olduğu öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.