Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızılay’ın deprem bölgesindeki çalışmaları devam ediyor

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yaşanan depremlerin 10. gününde, Kızılay’ın bölgede sıcak yemek dağıtımı devam ediyor. İlk günden bu yana 132 bin kişiye sıcak yemek dağıtıldı.Deprem bölgesinde hayatın normale dönmesi için hummalı...

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2017 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2017 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kızılay’ın deprem bölgesindeki çalışmaları devam ediyor

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yaşanan depremlerin 10. gününde, Kızılay’ın bölgede sıcak yemek dağıtımı devam ediyor. İlk günden bu yana 132 bin kişiye sıcak yemek dağıtıldı.

Deprem bölgesinde hayatın normale dönmesi için hummalı çalışmalar yapılıyor. Bölgede hissedilmeye devam eden depremler sebebiyle vatandaşlar tedirgin. Türk Kızılay’ı bölgede kurduğu seyyar mutfak ile günde 3 öğün sıcak yemeği 20 merkezde depremzedelere ulaştırıyor.

Türk Kızılay’ı Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi Şefi Muammer Ütebay, "Depremin olduğu ilk günden itibaren bölgeye geldik. 4 bin kişilik sıcak yemek kahvaltı olarak 3 öğün olarak günlük 12 bin kişilik yemek çıkardık. Şu ana kadar 20 köy ve merkezde 132 bin kişiye yemek verildi. Ayvacık’ın Yukarıköy merkezinde taşımalı olarak 20 merkeze yemek ulaştırıyoruz. 30 personel ile hizmet veriyoruz" dedi.

İki merkezde 24 saat iki seyyar ikram ara aracı ile 3 bin kişiye sıcak çay, çorba, kek ve büskivi dağıtılıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.