Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızılay vekaletle kurban kesim fiyatlarını açıkladı

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Vekalet ücretlerimiz yurt içinde 740 lira, yurt dışında 475 lira olarak belirlendi" dedi.Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, 2016 Kızılay kurban organizasyonunun tanıtımı için basın...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kızılay vekaletle kurban kesim fiyatlarını açıkladı
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Vekalet ücretlerimiz yurt içinde 740 lira, yurt dışında 475 lira olarak belirlendi" dedi.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, 2016 Kızılay kurban organizasyonunun tanıtımı için basın mensupları ile bir araya geldi. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşlara rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Kınık, "2016 Kızılay kurban organizasyonumuzun bu seneki sloganı ’Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün’. Kurban bereketi yıl boyu sürsün, aslında bizim özgün kurban modelimizi anlatan bir slogan. Kızılayımızın Türkiye’de Et ve Süt Kurumu ile birlikte organize etmiş olduğu ve kurban paylarımızın hijyenik bir şekilde konservelere dönüştürülerek 18 aylık raf ömrü olan bu konservelerin de Kurban Bayramı sonrasında yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığı özgün bir model. Bu sene de özellikle yurt içinde ve yurt dışında olmak üzere kurban bereketimizi, Kurban Bayramı’nın neşesini yine dünyaya yine fukara sofralarına taşımak için büyük bir seferberlik başlattık" diye konuştu.
"30 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirilecek"
"Yurt içinde bu seneki hedefimiz yaklaşık 21 bin hisse kurban, yurt dışında 31 bin hisse kurban kesmek" diyen Kınık şöyle devam etti:
"Bu konu ile ilgili çalışmalarımız daha önceden başlamıştı, kurbanlarımız temin edildi, veteriner hekim kontrolünde bu teminler yapıldı ve şu an Kızılayımıza vekalet verecek olan bağışçılarımızı beklemekte. Bu seneki kurban organizasyonumuzu dünyanın yaklaşık 30 ülkesinde gerçekleştireceğiz. Ağırlıklı olarak Balkanlar’da 7 ülkede, Afrika’da 11 ülkede, Güney Asya ve Kafkaslar’da 5 ülkede ve Orta Doğu’da 4 ülkede bu organizasyonu gerçekleştireceğiz. Çalışacağımız bölgelerde özellikle kuraklık ve savaştan etkilenmiş olan coğrafyaların bulunmasına özen gösterdik. Bu anlamda Suriye’yi, Somali’yi, Kenya’yı, Etiyopya’yı bu çerçevede sayabiliriz. Yine özellikle gözlerini her zaman Türkiye’ye diken gönül coğrafyamıza, Doğu Avrupa’ya, Balkanlar’a, Kafkaslar’a ve yakın komşularımıza, dünyanın en az gelişmiş ülkelerine, Sahra altı Afrika’sındaki dünyanın en az gelişmiş ülkelerine Kızılay aracılığıyla uzanmaya çalışacağız."
Vekalet ücretleri belirlendi
Kınık, geçen seneye oranla uzanılacak coğrafyalarda ve kurban hedeflerinde yüzde 50’lik bir artış öngördüklerini kaydederek, "Vekaletini Kızılay’a verecek olan vatandaşlarımızın merak etmiş olduğu konulardan bir diğeri de bu vekalet ücretleri. Vekalet ücretlerimiz yurt içinde 740 lira, yurt dışında 475 lira olarak belirlendi. Bu fiyatlar da Kızılay’ın yapmış olduğu bütün organizasyonlar, Et ve Süt Kurumu’nun, Kızılay’ın bu kurban paylarını konserve haline getirmesi ve bu anlamdaki faaliyetlerimizin tümü bu operasyonumuzla karşılanıyor. Bunun üzerine de Kızılay kendi bütçesinden katkıda bulunuyor" ifadelerini kullandı.
İslami şartlara uygun kesim
Vatandaşların vekaletlerini vermiş olduğu Kızılay’ın onların dini ibadetlerini bir bayram neşesine ve bir yardımlaşma seferberliğine dönüştürerek dünyanın bütün coğrafyalarında bu faaliyetleri yürütmeye çalıştığını belirten Kınık, "Türkiye’de Et ve Süt Kurumumuza ait 5 kombina da bu sene kesim yapmayı hedefledik. Bu kesimlerimiz gerek Türkiye’de, gerekse dünyada hayvanlarımızın temin edilmesinden kesileceği vakide kadar olan süredeki bakımlarının sağlanmasına, kesim esnasında uygulanan metotlara ve sonrasındaki dağıtımına baktığımızda bu ibadetin gerekleri olan tüm İslami şartların göz önüne alınarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın önermiş olduğu usullerle gerçekleştiğini ve din adamlarımızın okuduğu dualarla, Kızılay çalışanlarımızın her hayvanın başında Kızılay’ın kendilerine vermiş olduğu vekaletin listesini okuyarak ve insani şartlarda, veteriner hekimler kontrolünde bu süreci yaptığımızı ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
"İkinci bir Lady Leyla Eylül’ün ilk yarısında gidebilir"
Bu sene de Kızılay’a vatanseverlerin, yurttaşların ve bağışçıların bu ibadetlerini yerine getirmek isteyen insanların teveccüh edeceğine inandığını vurgulayan Kınık, biz gazetecinin "Gazze’ye yapılacak ikinci bir yardım için hazırlıkların başladığını biliyoruz. O yardım ne zaman gidecek Gazze’ye? 27 günlük demokrasi nöbetinde Kızılay sürekli meydanlardaydı, bizimle paylaşabileceğiniz bir rakam var mı? Bu süre zarfında Kızılay neler yaptı? soruları üzerine şöyle cevap verdi:
"Türkiye’nin İsrail’le varmış olduğu anlaşma akabinde Kızılay, AFAD, STK’larımızın yardımlarıyla Lady Leyla isminde bir yardım gemisi Aşdod Limanı aracılığıyla Gazze’ye yaklaşık 11 bin ton insani yardım ulaştırmıştı. Devletimizin bu konuyla ilgili almış olduğu karar çerçevesinde Gazze’ye insani yardımların sürekli ve düzenli olabilmesi adına Toprak Mahsülleri Ofisi, AFAD ve Kızılay görevlendirildi. Bu konuyla alakalı özellikle Gazze içerisinde bu malzemelerin depolanması ve ihtiyaç sahiplerine düzenli bir şekilde ulaştırılması için Kızılayımızın Filistin delegasyonu Kudüs ve Gazze’de bulunan iki delegasyon ofisimiz yoğun bir çalışmayı öncesinde de yardımların dağıtım sürecinde de sürdürdü. Eylül ayı içerisinde Kurban Bayramı ile birlikte Lady Leyla’dan sonra ikinci bir geminin yine aynı miktarlarda yardımın Aşdod Limanı üzerinden Gazze’ye ulaşması için şu an çalışmalarımız devam ediyor. Lojistik ve dağıtımla ilgili olan süreçler şu anda tamamlanıyor. Toprak Mahsülleri Ofisi’nden yine alınacak olan yardımlarla ilgili Bakanlar Kurulumuzun almış olduğu karar çerçevesinde ürünler temin ediliyor ve Kurban Bayramı ile beraber Filistin’de de Kızılay’ın kurban organizasyonu olacak, o kurbanla beraber evlere insani yardım malzemelerimiz girmiş olacak."
Gazze’ye gönderilecek ikinci yardım gemisinin organizasyonunu Eylül ayının ilk yarısı olarak işaret eden Kınık, "Çok fazla parametre var, net bir tarih sanırım önümüzdeki 10 gün içerisinde netleşmiş olur" ifadesini kullandı.
"Afet ve Kan Departmanı demokrasi nöbetlerinde çok önemli faaliyetler yürüttü"
Kınık, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bu kalkışmayı öğrendikleri ilk andan itibaren Kızılay’ın bütün unsurlarına, çalışanlarına ve şubelerine milletin yanında saf tutmaları için talimat verdiğinin altını çizerek," 27 gündür alanlardayız, özellikle Kızılay’ımızın Afet ve Kan Departmanı bu demokrasi nöbetleri sırasında çok önemli faaliyetler yürüttüler. 81 ilimizde ve nöbet tutulan her meydanda Kızılay’ın ikram araçları vatandaşlarımıza gıda desteği verdi. Kan araçları, onlardan bağış topladı ve gönüllülerimiz nöbetlerde vatandaşlarımıza dayanıklılıklarını arttırabilecek psikolojik motivasyon sağladı. Özellikle ilk günlerde Adli Tıp önlerinde ve hastanelerde yakınlarını kaybetmiş olanlara, yaralılara psikososyal destek hizmetleri sunduk. Kızılay yaklaşık 17 bölge Kan Merkezi ve 9 Afet Merkezi ve 81 ilimize yayılmış olan 700 şubesiyle bu kalkışma başında ve sonrasındaki demokrasi nöbetleri sırasında milletimize bu çerçevede destekler verdi" açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.