Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızılay Osmangazi, İyilik Yaymaya Devam Ediyor

Kızılay Osmangazi Şubesi, geliştirdiği bir sosyal sorumluluk projesi olan ‘Kızılay Pazarda’ ile toplumda unutulan bazı değerleri hatırlatmayı ve farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2019 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2019 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kızılay Osmangazi, İyilik Yaymaya Devam Ediyor

Kızılay Osmangazi Şubesi, proje kapsamında Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı. Protokol törenine; Kızılay Osmangazi Şube Başkanı Halil Atalay ve Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer ile birlikte, proje için seçilmiş pilot okulların idarecileri ve Kızılay Osmangazi Şubesi Gençlik Kolları üyeleri katıldı.

Protokole göre; pilot okul olarak belirlenmiş BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi ve Mihraplı Abdülkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan 10 veya 15 öğrenci, Kızılay Osmangazi Şube tarafından mini bir eğitimle bilgilendirildikten sonra, okulların bulunduğu semt pazarlarında yaşlı ve engellilerin pazar çantalarını taşıyarak onlara yardımcı olacaklar.

“Farkındalık oluşturacağız”

Protokol töreninde konuşan Kızılay Osmangazi Şube Başkanı Halil Atalay, “Bu, mahallelerimizde, lisede okuyan gençlerimizle birlikte, kardeşlik ruhunun ve iyiliğin gelişmesi noktasında önemli bir zemin hazırlayacağını düşündüğümüz bir proje. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz desteğiyle 2 tane pilot okul seçildi. Buralardan 10 veya 15 öğrenci arkadaşımız, okulların bulunduğu mahallenin pazarında yaşlı ve engellilerimizin pazar çantalarını taşıyacaklar. Böylece hem Kızılay’ın varlığını hissettireceğiz hem de bir farkındalık oluşturacağız. Ayrıca bu etkinlik, gençlerimizde, bir iyilik yapma ve bunu yayma anlamında bir bilinç oluşturacaktır” diye konuştu.

“Bu tip etkinlikler de eğitimin bir parçasıdır”

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer de şunları söyledi: “İmzalanan protokolün öğrencilerimize hayırseverlik, empati kurma, fedakarlık ve toplumsal değerlere katkı anlamında bir çok özellik kazandıracağını ve aynı zamanda bireylerin bir arada topluma duyarlı bir biçimde hareket etme sorumluluğu kazandıracağını düşünüyorum. Eğitim süreç gerektiren bir konudur. Bu tip etkinlikler de eğitimin bir parçasıdır. Bizler de böylece gençlerimizin öğretimlerinin yanında eğitimlerine de katkı sağlamış olacağız.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.