Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızılay Genel Başkanı Kınık İlk Ziyaretini KKTC’ye Yaptı

4 Nisan 2016 tarihinde yapılan Genel Kurul’unda Kızılay’ın Genel Başkanlığına seçilen Dr. Kerem Kınık, ilk ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) yaptı. Kınık, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Ulubay...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
4 Nisan 2016 tarihinde yapılan Genel Kurul’unda Kızılay’ın Genel Başkanlığına seçilen Dr. Kerem Kınık, ilk ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) yaptı. Kınık, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Ulubay ile bir araya gelerek, gelecek dönem projelerini ele aldı.
Türk Kızılayı’nın 2005 yılından bugüne kadar Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’nı desteklediğine dikkat çeken Dr. Kerem Kınık, “Bizim ilgili birimlerimizle KKTC Türk Kızılayı’nın ilgili birimlerinin yaptığı işbirliklerini daha sistemli bir hale getirmek istiyoruz. Bunun için önümüzdeki dönemde geniş kapsamlı bir stratejik işbirliği anlaşması imzalayacağız. Türk Kızılayı olarak Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’nın eğitim kapasitesinin artırılması için destek vereceğiz. Uzmanlarımız, KKTC Türk Kızılayı eğitmenlerini yetiştirecek. KKTC Türk Kızılayı’nın afete müdahale kapasitesini geliştireceğiz. Bu çerçevede ilk etapta 100 çadırlık desteği hemen göndereceğiz. Ardından ise hem afete hazırlık eğitimleri verecek, hem de bir lojistik merkezin oluşturulmasını destekleyeceğiz” dedi.
İşbirliğinin birçok alanı kapsayacağına işaret eden Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Kan bağış sisteminin geliştirilmesine özel bir önem vereceğiz. Bunun için hemen gelecek hafta bir ekibimiz KKTC’ye gelerek incelemelerde bulunacak. KKTC Türk Kızılayı’nın profesyonel kadrolarca geliştirilmesi için de finansman desteği vereceğiz. Ayrıca KKTC Türk Kızılayı’nı gençlik ve gönüllülük faaliyetlerinin geliştirilmesi açısından da destekleyeceğiz. Girne-Lapta’ya bir gençlik kampının kurulmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın ardından bir duraklama dönemine giren KKTC Türk Kızılayı, 2005 yılından itibaren Türk Kızılayı tarafından destekleniyor ve insani yardım kapasitesinin artırılması yönünde katkı sağlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.