Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızılay Genel Başkanı Kınık: "Cumhurbaşkanımızın Önerisi Daha Fazla Mağdura Yardım Etme Fırsatı Oluşturacaktır”

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kızılaylar Birliği” önerisi ile ilgili, "Cumhurbaşkanımızın önerisi halihazırdaki çabalarımızı hızlandıracak, daha fazla mağdura yardım etme fırsatı...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kızılaylar Birliği” önerisi ile ilgili, "Cumhurbaşkanımızın önerisi halihazırdaki çabalarımızı hızlandıracak, daha fazla mağdura yardım etme fırsatı oluşturacaktır" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kızılaylar Birliği” önerisini değerlendiren Kızılay Genel Başkanı Dr. Kınık, “Aynı zamanda Kızılay’ımızın onursal başkanı da olan Sayın Cumhurbaşkanımızın 13. İslam Ülkeleri Zirvesi’nde dile getirdiği ’Kızılaylar Birliği’ önerisi başta bizler olmak üzere inanıyoruz ki tüm insani yardım kuruluşlarını heyecanlandırmıştır. Kızılay’ın halihazırda yürüttüğü bölgesel ve küresel işbirliği anlayışını geliştirecek olan bu birlik ile Kızılaylar güçbirliği yaparak yeryüzünde daha fazla mağdura yardım ulaştırma imkanı bulacaklardır. Kızılay iki dönemdir 191 ülkenin üyesi bulunduğu Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu’nun yönetim kurulu üyesidir. Bu birikimiyle de oluşacak ‘Kızılaylar Birliği’ yapısına ciddi katkılarda bulunabilecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın önerileri ile Kızılay’ın daha etkin işbirlikleri yönündeki çabaları hız kazanacak, ‘Kızılaylar Birliği’ fikri İslam ülkeleri arasında insani yardım gündeminin önemli bir maddesi olarak tartışılmaya başlanacaktır. Öneriyi dile getiren Sayın Onursal Başkanımıza tüm mazlumlar adına bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.