Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Kız Kardeşim’ Eğitimlerine Katılan Sakaryalı Kadınlar Sertifikalarını Aldı

Kadınların Toplum İçinde Daha Aktif Rol Almalarını Ve Ekonomiye Katılımlarını Desteklemeyi Amaçlayan Kız Kardeşim Projesi'nin Sakarya'daki Eğitimleri Tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
’Kız Kardeşim’ Eğitimlerine Katılan Sakaryalı Kadınlar Sertifikalarını Aldı
Kadınların toplum içinde daha aktif rol almalarını ve ekonomiye katılımlarını desteklemeyi amaçlayan Kız Kardeşim Projesi’nin Sakarya’daki eğitimleri tamamlandı.
Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sakarya Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde ve Coca-Cola Türkiye ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle gerçekleştirilen Kız Kardeşim Projesi’nin Sakarya’daki eğitimleri Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde düzenlenen sertifika töreniyle son buldu. Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Yasemin Turan, Sakarya Valiliği İl Dernekler Müdür Vekili İsmail Taner Soylu, Coca-Cola Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdürü Tülin Kara Özger ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte eğitimleri tamamlayan kadınlar sertifikalarını aldı.
Sertifika töreninde konuşan Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Yasemin Turan "Kadınların ekonomik hayata katılımlarının önünü açmayı hedefleyen projelerin önem taşıdığına inanıyoruz. Bu anlamda Kız Kardeşim projesinin Sakarya’da bizim ev sahipliğimizde yapılmış olmasından mutluluk duyuyoruz" dedi.
2020 yılına kadar tüm dünyada 5 milyon kadını güçlendirme hedefiyle yola çıkan Coca-Cola’nın Türkiye’de yeni bir projeyi hayata geçirmesinden mutluluk duyduğunu söyleyen Coca-Cola Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdürü Tülin Kara Özger, şunları ekledi: "Coca-Cola olarak, Kız Kardeşim projesiyle Sakaryalı kadınlara finansal okur yazarlıktan etkili konuşmaya kadar farklı alanlarda yetkinlik kazandıracak eğitimler verilmesine destek olmaktan gurur duyuyoruz. Kız Kardeşim projesiyle Kayseri, Malatya, Gaziantep, Trabzon, İzmir ve Adana’nın ardından Sakarya’ya giderek Türkiye’nin dört bir yanındaki kadınlara ulaştık. Kadınlarımızı dinleyerek, onların ihtiyaçlarına göre bilgi ve yetkinlik kazanmalarına destek olmanın heyecanı içindeyiz".
Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan ise "BÜYEM olarak ’Kız Kardeşim’ için hazırladığımız eğitim programı; Etkili İletişim Becerileri Geliştirme, Etki Oluşturma Becerisi, Etkili Konuşma ve Diksiyon, Finansal Okuryazarlık, Kadın Olmanın Vaz Geçilmez Rolleri ve Kendini Tanı Fark Oluştur konu başlıklarını kapsıyor. Toplam 30 saat süren eğitimler katılımcıların kişisel gelişim yolculukları için bir başlangıç noktası olma niteliği taşıyor. Katılımcılarımızın aldığı kişisel gelişim eğitimlerinin gerek sosyal yaşamlarına gerekse iş yaşantılarına olumlu katkı sunması bizleri mutlu edecektir" diye konuştu.
18-55 yaşları arasındaki okuryazar tüm kadınlara açık olan Kız Kardeşim eğitimleri kapsamında, katılımcıların bireysel ve toplumsal yaşamlarını iyileştirmelerine, kendilerini geliştirmelerine ve yetkinlik kazanmalarına destek olan eğitimler verildi. Bu eğitimler kapsamında kişisel gelişimin yanı sıra finansal okuryazarlık, iletişim, sosyal medya, diksiyon, etkili konuşma ve bireysel motivasyon gibi dersler yer alıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.