Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kitaplarını Ölmeden Yaptığı Mezarında Yazıyor

Eskişehir’de yaşayan ve bugüne kadar 145 kitap yazan emekli Yüksek Makine Mühendisi Basri Köseler, bazı kitaplarnıı evinin bahçesine yaptığı mezarın içerisinde yazdığını söyledi.Eskişehir’de bahçeli tek katlı bir evde yaşamını...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de yaşayan ve bugüne kadar 145 kitap yazan emekli Yüksek Makine Mühendisi Basri Köseler, bazı kitaplarnıı evinin bahçesine yaptığı mezarın içerisinde yazdığını söyledi.
Eskişehir’de bahçeli tek katlı bir evde yaşamını sürdüren 68 yaşındaki Yüksek Makine Mühendisi Basri Köseler, 30 senede 145 kitap yazdı. Köseler, 63 yaşındayken de evinin bahçesine tevekkül mezarı yaptı. Ölümü unutmamak için bu tür bir yöntem izlediğini belirten Köseler, bazı kitaplarını ise gelen ilham sonucunda bu mezarın içinde yazmış. Ölene kadar kitap yazmaya devam edeceğini ifade eden Kösler’in tüm kitapları ise el yazısı. Bilgisayar kullanmayı tercih etmeyen Basri Köseler, elle yazdığı kitapları daha sonra fotokopi çektirip ciltletiyor. Gösterişsiz ve sade bir yaşam sürmeyi tercih ettiğini söyleyen Basri Kösler’in gençlere tavsiyesi ise çok okuyup, çok çalışmaları.
145’inci kitabını yazdığını ifade eden Köseler, “Kitapların 50 cildi kendi mesleğim olan mühendislikle ilgili. Geri kalanı roman, şiir, hikaye, araştırma ve deneme türünden. Yazdığım kitaplardan birer fotokopi çektirip kenara bırakıyorum. Kitapları yayınlamak için hiç uğraşmıyorum çünkü 70’li yıllarda denedim hayal kırıklığına uğradım. Kitaplarımda gençler vatanda sevgisini, fedakarlığı, aile sevgisini, insana saygıyı, insana hizmetin güzelliğini, mazlum milletin duasını almayı bulurlar. Teknik kitaplarımda da, şiirlerimde de, romanlarımda da bu konulara değindim. Mühendislikte yazılmamış olan kitaplar vardı. Bunu meslektaşlarım bilirler. Mesela kantarların kitabı yoktur” diye konuştu.
“GENÇLER AZ UYUSUN, ÇOK OKUSUN”
Gençlere de tavsiyelerde bulunan Mühendis Köseler, “Gençlere, çok çalışmalarını, çok okumalarını, az uyumalarını ve az yemek yemelerini, bunları bütün öğrencilerime 35 yıldır tavsiye ediyorum. Öğrencilerimden bunu kapanlar var. Amerika’da kürsü sahibi profesör öğrencim var” dedi.
“MİLLETE FAYDALI OLACAK KİTAPLAR YAZALIM”
Günde 20 saat çalıştığını belirten Köseler, sözlerine şöyle devam etti:
“63 yaşına ulaştıran Rabbime şükürler olsun. Resulallah’tan fazla yaşamayı biz Müslümanlar utanır. Hoca Ahmet Yesevi dedemiz bize örnek olmuş, öyle yapmıştır. Biz de onun yolunda öyle yaşamayı tercih ediyoruz. 63 yaşından sonra mal, mülk, şan şöhret lazım değil. Rabbim faydalı olacak kadar ömür versin. Millete faydalı olacak kitaplar yazalım, projeler üretelim. Ben günde 20 saat çalışıyorum. Sabah gün doğmadan başlarım işe, gece geç vakitlere kadar çalışırım.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.