Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kışla önlerindeki kamyon ve tankerler çekildi

Darbe girişimi sonrasında askeri birlikler önünde tedbir amaçlı bekletilen kamyon ve iş makineleri kışla önlerinden çekilerek yakın bölgelerde bekletilmeye başlandı.Terör örgütü FETÖ/PDY üyesi askerler tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe girişimi sonrasında askeri birlikler önünde tedbir amaçlı bekletilen kamyon ve iş makineleri kışla önlerinden çekilerek yakın bölgelerde bekletilmeye başlandı.
Terör örgütü FETÖ/PDY üyesi askerler tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminde tankların ve askeri araçların kışlalardan çıkmasını önlemek amacıyla belediye ekipleri tarafından askeri kışla ve birliklerin girişleri iş makinesi, kamyon ve tankerlerle kapatılmıştı. Aradan geçen süre zarfında darbeci askerlerin gözaltına alınarak tutuklanması ve yerlerine yeni isimlerin atanmasıyla askerli birlikler önündeki kamyon, iş makinesi ve tankerler, kışla önlerinden çekilerek askeri alanlara yakın noktalarda bekletilmeye başlandı. Polis ekipleri ise kışla önlerinde beklemeye devam ediyor.
İstanbul’daki önemli noktalardan biri olan Kemerburgaz yolu üzerinde bulunan Hasdal Kışlası’nın önünde bekletilen araçlar, sabah saatlerinde nizamiye önünden çekilerek kışlanın yakınlarına ve karşı tarafına alındı. Kartal’da bulunan Nurettin Baransel Kışlası’nın önünde bulunan kamyonlar da kışlanın 100-200 metre ilerisine çekildi. Yine herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için toplumsal müdahale aracı (TOMA) ile resmi polis ekipleri kışla önünde beklemeye devam etti. Kışla önünden çekilerek yakın noktalarda bekletilen araçların bir süre daha bekleyeceği öğrenildi.
İstanbul’da darbe girişiminin harekat merkezi olduğu ileri sürülen ve polis ekiplerinin darbe girişimi sonrasında iki defa operasyon düzenlediği Maslak’ta bulunan Harp Akademileri önündeki iş makinesi ve kamyonlar ise tamamen kaldırıldı. Yine Maslak’ta bulunan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nın önündeki araçlar geçtiğimiz günlerde kaldırılmıştı.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sıklıkla kullandığı Yıldız Sarayı’ndaki Mabeyn Köşkü çevresinde ise önemlerin devam ettiği görüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.