Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Kişilik Ve Karakter İnşasında Dinin Yeri" Sempozyumu

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ve Ordu Üniversitesi (ODÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Ünal, İslam dininin istediği karakter yerine insanların kendi karakterlerini oluşturduğuna dikkat çekerek, “Kendimize ait karakter ile...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ve Ordu Üniversitesi (ODÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Ünal, İslam dininin istediği karakter yerine insanların kendi karakterlerini oluşturduğuna dikkat çekerek, “Kendimize ait karakter ile kendimize ait bir din ortaya çıkardık” dedi.
Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından ‘Kişilik ve Karakter İnşasında Dinin Yeri’ konulu bir sempozyum düzenlendi. Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Vekili Turgut Subaşı, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkılınç, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, Ordu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şevket Metin Kara, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, kurum müdürleri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.
Sempozyumda konuşan ODÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Ünal, insanların karakter sorununun ciddi bir problem olduğunu savundu. Ünal, İslam dininin istediği tarzda bir karakter yerine, bireyin kendi kendine bir kişilik oluşturduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Karakter sorunu modern dönemin ciddi sorunlarından bir tanesidir. Öylesine bir karakter geliştirildi ki, oysa ki dinin ortaya koyduğu, dinin istediği tarz biraz farklıydı. Biz, dinin istediği tipi oluşturmak yerine, kendimiz bir karakter oluşturduk ve bir adım sonra da dinle bu karakterin uyuşmadığını gördük. Dini değerlerle bu karakterin bir şekilde uzlaşmaması sonucunda aslında kendimize ait bir din ortaya çıkardık. Hayatı anlama, hizmet üretme, insanları tanıma noktasında bu durum bizi bir hayli zorluyor. Bu nedenle kendi üzerimizde düşünmek, kendimizi hayatın içerisine yeniden konuşlandırmamız gerekir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.