Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kısa Kes Film Festivali” başladı

Dünya çapında genç sanatçıların kendi dünyalarını sinemanın ortak diliyle anlatabildikleri “Uluslararası Kısa Kes Film Festivali” düzenlenen törenle başladı.Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle genç sinemacılar için, sanatçı ve...

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2016 22:04
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2016 22:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya çapında genç sanatçıların kendi dünyalarını sinemanın ortak diliyle anlatabildikleri “Uluslararası Kısa Kes Film Festivali” düzenlenen törenle başladı.
Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle genç sinemacılar için, sanatçı ve sanatseverler tarafından organize edilen “Uluslararası Kısa Kes Film Festivali” açılışı Ortaköy Yetimhanesi’nde düzenlendi. Festivalin açılışına Belediye Başkanı Murat Hazinedar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sinemaseverler ve çok sayıda davetli katıldı. Tören ‘Uluslararası Kısa Kes Film Festivali’nin anlatıldığı video gösterimi ile başladı. Protokol konuşmalarının ardından, “Beş dakikada Beşiktaş” isimli Beşiktaş’ı bütün yönleri ile anlatan kısa filim gösterildi. Törenin sonuna Başkan Hazinedar, Beşiktaş ilçesi için yazdığı şiiri seslendirdi. 30 Eylül tarihine kadar Ortaköy Yetimhanesi’nde gerçekleşecek olan Film Festivali’ne 101 ülkeden 1470 film başvurusu yapıldı. Festival uluslararası sinema profesyonelleri ve genç sanatçıları atölyeler, özel tematik açık hava gösterimleri, söyleşiler, tanışma etkinlikleriyle bir araya getirecek. Festivale katılan Filim festivalinin son günü 30 Eylül akşamı ise St. Benoit Lisesi’nde gerçekleşecek olan ödül töreni düzenlenecek.
“Tiyatroya en fazla bütçe ayıran belediyeyiz”
Tiyatroya, kültür sanat etkinliklerinde büyük önem verdiklerini ifade eden Hazinedar, “Beşiktaş Belediyesi Türkiye’de bütçesinin yüzde on birini sanat ve kültüre ayırmış durumda. Türkiye’nin bütçesinin yüzde biri bile sanata ayrılmış değil. Beşiktaş belediyesi olarak şuanda biz tiyatroya en fazla bütçe ayıran belediyeyiz. Özel, amatör ve çocuk tiyatrosu gibi birçok tiyatro türüne bütçe ayırıyoruz. Sizlerden ricam bunları takip etmeniz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.