Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kış günü köpekleriyle dışarıda yaşıyor

Adıyaman’da kimsenin sahip çıkmadığı vatandaş soğuk kış günlerinde köpekleri ile birlikte dışarıda yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2017 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2017 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Adıyaman’da kimsenin sahip çıkmadığı vatandaş soğuk kış günlerinde köpekleri ile birlikte dışarıda yaşıyor.

Adıyaman’ın Alitaşı Mahallesi Çimen Küme Evleri’nde (Vartana) boş bir arazi üzerinde briketleri birleştirip üzerini naylon ile kapatan ve burada köpeğiyle birlikte yaşayan Celal Mamay’ın (56) durumu yürek parçalıyor. Daha önceden evli ve 4 çocuk sahibi olduğu öğrenilen ve akli dengesini bir süre sonra kaybettiği öne sürülen Celal Mamay, yıllardır dışarıda yaşam mücadelesi veriyor.

Yıllardan beri köpeği Boncuk ve Paşa ile birlikte yaşayan Celal Mamay’a mahalle sakinleri yiyecek yardımında bulunuyor. Kendi imkanları ile kendisine ve köpeğine derme çatma bir barınak yapan Celal Mamay’ın durumunu gören mahalle sakinleri yetkililerin bu duruma el atmasını istiyor.

Mehmet Pala isimli vatandaş, “Devlet yetkililerinden bu kişi için kalıcı çözüm istiyoruz. Bu kişinin yatıp kalkacağı bir yer istiyoruz. Briketle örülmüş bir yerde hayvanlarla birlikte, yaşanılmayacak bir yerde kalıyor. Kış mevsiminde bu soğuk havada başına bir şey gelmesinden korkuyoruz” dedi.

Celal Mamay ise kalacak yerinin olmadığını belirterek, “Benim yatacak yerim yok. Burada köpeklerimle birlikte yaşıyorum. Kalacak sıcak bir yer istiyorum. Yiyecekleri komşularım bana veriyor. Allah onlardan razı olsun” dedi.

Celal Mamay’ın kardeşi Hacı Mamay ise kendisinin de maddi durumunun iyi olmadığını, geçimini güçlükle sağladığını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.