Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kış gelmeden telaşı başladı

Hava sıcaklıklarının düşmesi ve kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte ısınma telaşı başlayan Afyonkarahisar’da yeni soba alma imkanı bulamayan vatandaşlar eski sobalarını tamir ettiriyor.Demirciler Çarşısı’nda uzun yıllar soba...

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2016 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2016 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kış gelmeden telaşı başladı
Hava sıcaklıklarının düşmesi ve kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte ısınma telaşı başlayan Afyonkarahisar’da yeni soba alma imkanı bulamayan vatandaşlar eski sobalarını tamir ettiriyor.
Demirciler Çarşısı’nda uzun yıllar soba tamirciliği yapan Abdullah Çavuşoğlu, 500 liralık sobayı 50 liraya orijinal gibi tamir ettiklerini söyledi. Tarihi Demirciler Çarşısı’nda uzu yıllar soba tamirciliği yapan Çavuşoğlu, sobaların kurulmaya başladığı bu aylarda soba tamiri işleri başladığını belirtti. Yeni soba almayan vatandaşların eski sobalarını tamire getirdiğini kaydeden Çavuşoğlu, “Yeni soba alamayan vatandaşlar dökümleri eriyen sobalarını bize getiriyor. Bizde dökümlerini değiştiriyoruz. Tuğlası olanını tuğlasını yapıyoruz. Sobalar ilk kurulduğu anlarda yoğun olur bizim işler. Yılda 1 ay gibi bir yoğunluğumuz olur bizim” dedi.
“İthal kömürler sobanın dökümünü eritiyor”
Döküm sobaların 50 liraya tamir edildiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Döküm sobalar biraz pahalıdır, dökümün eriyenleri 50 liraya değişiyor tanesi. Sobanın ikinci eli 500-600 lira, yeni bin lirayı geçiyor. Bunları vatandaş mecbur tamir ettiriyor. Şimdi artık ithal kömür yakıyorlar. İthal kömürde sobanın dökümlerini eritiyor. O yüzden mecbur değiştirmek zorunda kalıyoruz. Bu aylarda da tam bizim işlerin yoğun zamanı. Ekim ayında hızlanır bizim işler, 15 gün 1 ay civarı sürer ve ondan sonra yavaşlar” diye konuştu.
Tamire gelen soba aynı gün teslim ediliyor
Tamir için gelen sobaların aynı gün tamirinin yapılıp teslim edildiğini aktaran soba tamircisi Çavuşoğlu, “Genelde vatandaşlar maddi değeri yüksek olan sobaları bize tamire getiriyorlar. Normal ucuz sobaların pek tamiri olmuyor ama her çeşit soba tamire geliyor. Kovalısını da tamir yapıyoruz, dökümünü de, tuğlalı da. Bizim genelde yerimiz dar olduğu için geldiği gün bitirip teslim ediyoruz sobaları” dedi.
Sobaların orijinal bir şekilde tamir edildiğini bildiren Çavuşoğlu şunları söyledi:
“Her sobanın kendi orijinal ayrı parçası vardır. Orijinal neyse 50 liraya biz sobaları tamir ediyoruz. Şayet tamire getirmezse vatandaşlarımız en az 500 liraya yeni soba almak zorunda kalıyorlar. Sobaların tamirini yaparken gaz sızdırmalara karşı gerekli önlemlerini alıyoruz. Orijinal nasılsa aynı şekilde sobayı teslim ediyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.