Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırşehir’de milli irade yürüyüşü

Kırşehir’de binlerce kişi darbeye karşı milli irade yürüyüşüne katıldı.Kırşehir Valiliği önünde başlayan ve Demokrasi Anıtının yapılacağı meydana kadar devam eden yürüyüşe katılan STK temsilcileri ve Kırşehir protokolü Türk...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2016 22:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 22:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırşehir’de binlerce kişi darbeye karşı milli irade yürüyüşüne katıldı.
Kırşehir Valiliği önünde başlayan ve Demokrasi Anıtının yapılacağı meydana kadar devam eden yürüyüşe katılan STK temsilcileri ve Kırşehir protokolü Türk bayraklı tişört giydi. Motorize polislerin eskortluğunda gerçekleşen yürüyüşte Kırşehir Belediyesi mehteran takımı gösteri sundu.
Cacabey Meydanında bekleyen binlerce kişiye hitap eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yaşanan birlikteliğin önemli olduğunu ve plan yapanların pes etmeyeceğini Cumhuriyetin kurulduğu günden buyana milletin çok badireler atlattığını söyledi. Söz konusu Türkiye olduğunda siyasi kaygıları bir kenara bırakarak bütün STK’larla bir ve beraber olarak milli iradenin tecelli ettiğini anlatan Belediye Başkanı Bahçeci, “Kaybedilen zamanı daha fazla çalışarak gerçek vatan hizmetini yapacağız. İşimizi layığı ile yerine getireceğiz. Daha güçlü çalışacak ve Türkiye için güzel günlerden şüphe etmeyeceğiz” dedi.
“Başkomutan diyene dek meydanlardan çekilmeyeceğiz”
Meydanlarda azim ve kararlılıkla milli irade için beklediklerini anlatan Belediye Başkanı Bahçeci, “Türkiye’nin önüne engel çıkartmak ve bölmek isteyenler tarihte olduğu gibi yine avucunu yalayacak. Sağcı-solcu, hep birlikte olduk. Türkiye’nin en büyük problemini 15 Temmuzdan önce siyasi ayrışma olarak açıklardım. Bu kalkışma ile millet tek oldu. Hepimiz ülkemin bana ihtiyacı var diyerek meydanlara indik. Ankara’da, İstanbul’da bu millet tankların önüne yattı. Bu yaşananları hiçbir zaman unutmayacağız. Cacabey Meydanında da şehitler anıtı yapacağız. O görüntüleri hiç eksik etmeyecek ve asla gevşemeyeceğiz. Devletin tüm kurumlarında arınma yaşanacak. Bayrağa hangi örgüt kastetmişse Allah’ın izni ile bu ülke dar edilecek” ifadelerini kullandı.
Hz. Allah’tan başka hiç kimseye secde etmeyeceklerini söyleyen Kırşehir Valisi Necati Şentürk ise, “Ekmeksiz,susuz yaşarız. Fakat vatansız ve devletsiz asla yaşamayız. Vatan, ezan, namus için yaşar ölürüz. Her yerde bu millet ölümün üstüne giderek şimşekler çaktırdı. Sizin tanklarınız, toplarınız, kurşunlarınız bize isabet etmez dediler ve tankların üstüne yürüdüler. En karanlık geceden en aydınlık gündüze çıktık” diye meydanda bulunan halka hitap etti. Yatsı ezanının okunması sonrası meydan da bulunanlara Belediye tarafından lokma dağıtımı yapıldı. Kırşehir Valiliği önünde başlayan yürüyüşe Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli ile binlerce kişi katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.