Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırşehir’de 15 Temmuz şehitleri için mevlit-i şerif okutuldu

i şerife katıldı.Göç İdaresi organizesi ile Kırşehir’de bulunan Türkmen aşiretler, Valilik binası önünden Cacabey Meydanında kadar, Göç İdaresi İl Müdürü Osman Demir ile birlikte tekbirlerle yürüdü. Cacabey Meydanında toplanan binlerce...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 23:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 23:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
i şerife katıldı.
Göç İdaresi organizesi ile Kırşehir’de bulunan Türkmen aşiretler, Valilik binası önünden Cacabey Meydanında kadar, Göç İdaresi İl Müdürü Osman Demir ile birlikte tekbirlerle yürüdü. Cacabey Meydanında toplanan binlerce kişiye hitap eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, siyasi ayrım gözetmeksizin bütün stk’ların devletinin yanında yer alması ile dünya kamuoyunun Türkiye’de birlikteliği gördüğünü söyledi.
“Milli İradeye sahip çıkanlar meydanlarda çünkü mesele vatan”
Cacabey Meydanını dolduran binlerce kişiye seslenen ve meselenin vatan meselesi olması dolayısı ile siyasi ayrım gözetmeden herkesin alanlarda olduğunu anlatan Başkan Bahçeci, “İhanetin ne büyük bir ihanet olduğunu her geçen gün fazlası ile halk gördü. Milletimiz kendi seçtiği Cumhurbaşkanının çağrısına itibar etti” dedi.
Felaketin mutlaka atlatılacağını ifade eden Bahçeci şöyle konuştu:
“Ne zaman istikrarı yakalasak illegal yollarla Türkiye’nin önüne set çıkarmak istediler. Ülkücüsü, MHP’lisi, solcusu kim olursa olsun milletin önüne set kurmaya kalkanlara Allah’ın izni ile hadlerini bildireceğiz. Mehdi ilan ettikleri sapık adamlardan talimat alanların hallerini görüyorsunuz değil mi? Sakın onlara aldanmayın devletimiz ilelebet yaşayacaktır. Kırşehir birdir ve beraberdir. Bundan hiçbir şekilde şüphemiz yok.”
“Bugün ölmesi gereken vatan evlatları değil hainlerdir”
Darbe şehitleri için okutulan mevlit-i şerif öncesinde halka seslenen ve OHAL durumunu anlatan Vali Necati Şentürk, bugün ölmesi gerekenlerin vatan evlatları değil, hainlerin ölmesi gerektiğini darbe gününün ilk saatlerinden itibaren söylediğini ifade etti. Tankların önüne yatanların göğsünde iman olduğunu belirten Vali Şentürk, “Demokrasi düşmanlarını zillete düşürdünüz, biz ordulaşmış bir milletiz. ‘Asker Doğar, Asker Ölürüz’ bizlere yatakta ölmek zul olur. Hepinizden Allah razı olsun. İslam’ın sancaktarlığını yapan ordu şerefli ve şanlı bir ordudur. Bu orduya bunlar sızarak bu şerefe nail olmadılar. Sizler anayasa ile kurulmuş olan bu devlete sahip çıktınız. Bu devletten başka sığınacak bir kalemiz yok. Bu sancağı bizler kimselere teslim etmeyiz. Allah’ın takdiri her şeyin üzerindedir” ifadelerini kullandı.
Vali Şentürk tarafından OHAL hakkında halkın bilgilendirilmesinin ardından darbe şehitleri için mevlit-i şerif okutuldu. Mevlit-i şerif ve Cacabey Meydanında ki demokrasi nöbetine Vali, Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı, Emniyet Müdürü, AK Parti milletvekili Salih Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Merkez İlçe Teşkilatı ve çok sayıda siyasi temsilci katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.