Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırsaldaki hayvanlar için 3 adet doğal gölet yapıldı

Talas Belediyesi Kepez, Yazyurdu ve Çömlekçi mahallelerinde hayvanlara içme suyu sağlamak amacıyla sulama göleti yaptı. Göletler büyükbaş ve küçükbaş hayvanların yanı sıra doğadaki birçok yabani hayvanın su ihtiyacını da karşılayabilecek.Doğal...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2016 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2016 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Talas Belediyesi Kepez, Yazyurdu ve Çömlekçi mahallelerinde hayvanlara içme suyu sağlamak amacıyla sulama göleti yaptı. Göletler büyükbaş ve küçükbaş hayvanların yanı sıra doğadaki birçok yabani hayvanın su ihtiyacını da karşılayabilecek.
Doğal dere yataklarının toprakla doldurularak bent şeklinde göletler yapıldığını söyleyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “Doğada kaybolan suların depolanması ve daha sonra kullanılması açısından göletler büyük önem arz ediyor. Kaybolan suların depolanması ile su ihtiyacı olan mahallelerimizin tarımsal sulama ve hayvan içme suyu sıkıntısını çözmüş bulunmaktayız. Yaklaşık 9 göletimizin yapımı tamamlandı. Göletler sayesinde özellikle yaylalarda hayvanların sulanma ihtiyacı ve yabani hayvanların su ihtiyacı giderilecek. Göletlerin bir kısmı tarımda sulama amacıyla da kullanılacak. Eriyen kar sularıyla dolan göletler yaz boyu dolu olacak. Mahallelilerin hayvanları da yabani hayvanlarda uzun süre susuz kalmayacak. Yaptığımız bu çalışmayla birlikte hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza destek vererek ekonomilerine katkı sağlıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.