Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırmızı et açığı balıkla kapatılmalı önerisi

İzmir’de ilk kez düzenlenecek Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı için hazırlıklar devam ederken, kırmızı et açığının balıkla kapatılabileceği belirtildi.Güzelbahçe Belediyesi ev sahipliğinde, Tarım Artı Organizasyon tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de ilk kez düzenlenecek Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı için hazırlıklar devam ederken, kırmızı et açığının balıkla kapatılabileceği belirtildi.
Güzelbahçe Belediyesi ev sahipliğinde, Tarım Artı Organizasyon tarafından 5-7 Ağustos 2016 tarihleri arasında düzenlenecek Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı için hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. Tarım Artı Organizasyon Genel Müdürü M. Alper Çiçekçi, Türkiye’deki kırmızı et açığının balık tüketimini arttırarak kapatılabileceğini söyledi. Türkiye’de et açığın kapatılması için yurt dışından hem besilik hem de et olarak ithalat yapıldığına dikkat çeken Çiçekçi, "Bu açığı kapatmanın tek çaresi balık tüketimini arttırmak ve insanları balığa yönlendirmek. Avrupa ülkeleri kırmızı et açığını domuz etiyle kapatıyor. Biz de balık etini kullanmalıyız. Bunun için de balık üreticisi teşvik edilmeli” dedi.
Türkiye’de kişi başına 7-8 kilogram balık düşüyor
Ulusal Balıkçılık Bayramıyla balık sektörünün kalbinin üç gün boyunca İzmir’de atacağını belirten Çiçekçi, "Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramında balık tutma, olta bağlama, ağ onarma yarışmaları, kıyı temizliği, deniz dibi temizliği, konserler, şovlar ve paneller yer alacak. Deniz ve balıkçılık sektör temsilcileri ikili iş görüşmeleri fırsatı yakalayacak. Sektördeki yeni ürün ve hizmetler de ilk kez görücüye çıkacak" dedi.
Etkinliğin geleneksel hale geleceğini ve balık kültürünün toplumda artacağını belirten Çiçekçi, "Ülkemizde balık tüketimi anlamında denizlerimizi doğru düzgün kullanmıyoruz. Dünyada en az balık tüketen ülkeler arasında yer alıyoruz. Kişi başına diğer ülkelerde 20 kilo balık düşerken Türkiye’de 7-8 kilogram. Bu nedenle balığı tüketeni ve balığı yakalayan ve balıkçılık firmalarını bir araya getirmeyi amaçladık" dedi.
Bayramda herkes balık yesin
Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan da, bayramda herkesi balık yemeye davet etti. Çakan, “Balıkçılık Bayramı bizim için bir fırsat. Hem bu bayramı kutlayalım hem de yılda bir gün de olsa ülke olarak herkes evinde balık yesin. Nasıl kurban bayramı olduğu zaman herkes evinde et yiyorsa bu ulusal olarak adlandırılan balık bayramında da balık yiyelim” önerisinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.