Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırkpınar büyükşehirlerde tanıtılmaya devam ediyor

Edirne Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 655’incisi düzenlenecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin 11 ilde tanıtımları devam ediyor. EXPO 2016 Antalya’da başlayan Kırkpınar tanıtımları, İstanbul Yenikapı’da ve...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 655’incisi düzenlenecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin 11 ilde tanıtımları devam ediyor. EXPO 2016 Antalya’da başlayan Kırkpınar tanıtımları, İstanbul Yenikapı’da ve Balıkesir’de gerçekleştirildi.
Kırkpınar’a ait birçok görsel malzeme ve güreşçiler ile birlikte İstanbul Yenikapı Miting Alanı’na giden Edirne Belediyesi Kırkpınar Tanıtım Ekibi büyük bir coşkuyla karşılandı.
Yüzlerce İstanbullu ve Ramazan ayı dolayısıyla İstanbul’a gelen onlarca yerli ve yabancı turistin ilgiyle izlediği güreşçilerin sahne gösterisinin ardından, güreşçilerle hatıra fotoğraf çektirmeyen isteyen vatandaşlara stantta anında baskı yapılarak fotoğrafları hediye edildi.
Edirne Belediyesi Yağlı Güreş Koordinatörü İbrahim Doğan İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen hain saldırıdan saatler önce gerçekleştirdikleri tanıtımda, Yenikapı Miting Alanı’na gelen yüzlerce yerli ve yabancı turiste Edirne’yle özdeşleşmiş bademezmesi, kavala kurabiyesi ikram edilerek, Kırkpınar ve Edirne Tanıtım broşürleri dağıttıklarını belirtti.
Balıkesir Kırkpınar’a 500 kişi ile katılacak
18-24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali Balıkesir Atatürk Parkı Fuar Alanı’nda tanıtıldı.
İstanbul’da meydana gelen terör olayı nedeni ile davul ve zurnanın çalınmadığı, yağlı güreş gösterisinin yapılmadığı tanıtımda, fuarı dolduran binlerce kişiye Edirne Badem Ezmesi ve Kavala Kurabiyesi ile birlikte Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Edirne’ye davetini içeren broşürler dağıtıldı.
Güreşlerin severlerin büyük ilgi gösterdiği tanıtımda, Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bu yıl Kırkpınar Yağlı Güreşlerine 500 kişi ile katılacaklarını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.