Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırklareli’nde 8 bin kişilik ‘Kardeşlik Sofrası’ Kuruldu

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kırklareli’nde 8 bin kişinin katıldığı ‘Kardeşlik İftarı’ verdi.Gaziosmanpaşa’da en fazla nüfusa sahip kentlerden olan Kırklareliler için özel bir iftar programı gerçekleştirilen Gaziosmanpaşa Belediyesi,...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2016 01:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2016 01:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kırklareli’nde 8 bin kişinin katıldığı ‘Kardeşlik İftarı’ verdi.
Gaziosmanpaşa’da en fazla nüfusa sahip kentlerden olan Kırklareliler için özel bir iftar programı gerçekleştirilen Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kırklareli Valiliği önünde yaklaşık 8 bin kişilik Kardeşlik İftarıyla Ramazan’ın bereketini paylaştı. İftar programına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Hüseyin Bürge, Harun Karaca, Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, binlerce Kırklarelili vatandaş katıldı.
Akşam ezanın okunmasıyla birlikte binlerce Müslüman aynı anda orucunu açtı. Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak da gecede şükür duasını yaptırdı. Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte İstanbul’da gerçekleştirdiği toplantıdan dolayı Kırklareli’nde düzenlenen iftar programının sonuna katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, bir konuşma gerçekleştirdi.
Bakan Soylu: “780 bin kilometrekareden bir çakıl taşı bile koparamayacaklar”
Bakan Soylu, Ramazan Bayramı’nın Türk milletine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Ramazan ayında ülkenin birliği, beraberliği ve esenliği için dua edildiğini dile getiren Soylu, “Duaya, birliğe, beraberliğe ve bu toprakların insanlarının güçlü olduğu ihtiyaç olduğu bir zaman dilimi içerisindeyiz. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne ortaya koyarlarsa koysunlar bizi istikametimizden vazgeçiremeyecekler. Bu ülkede 780 bin kilometrekareden bir çakıl taşı bile koparamayacaklar. Ne yaparsa yapsınlar isterlerse moralimizi bozmaya çalışsınlar, isterlerse birbirimizin birbirimize olan ihtiyacımızı ve birbirimize olan bağlılığımızı ve sadakatimizi yokmuş gibi göstermeye çalışsınlar bilmenizi istiyorum ki doludizgin hedeflerimize doğru gidiyoruz. 2023, 2053 ve 2071 ne yaparlarsa yapsınlar kendi otomobilimizi yapacağız, kendi uçağımızı yapacağız, ne yaparlarsa yapsınlar gönül coğrafyamızdaki liderliğimizden bizi alıkoyamayacaklar” ifadelerini kullandı.
Müezzinoğlu: “Kardeşlik duygularımızı parçalamak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu da Türk milletinin büyük hedeflerine ulaşmasını engellemeye çalışan şer odaklarının olduğuna değinerek, “Bu büyük milletle uğraşan hainler var. Bu milleti büyük hedeflerinden uzaklaştırmak isteyenler var. Biz birlikte büyük bir milletiz. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde büyük millet olmanın yolculuğunu başaracağız. Bu milletin büyük hedefleri var. İnşallah cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde 2023’te bu büyük hedeflere bu sofralardaki dualarımızla bu sofralarda oluşturduğumuz kardeşlik duygularımızla, birlikte oluşturduğumuz birbirimize sevgi bağlarıyla güçlendirdiğimiz kardeşlik duyguları içerisindeyiz. Bu kardeşlik duygularımızı parçalamak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Aramıza fitne fesat sokmak isteyenlere asla prim vermedik, vermeyiz ve hep beraber o büyük hedeflere muasır medeniyet seviyesindeki o hedeflere bu millet yürüyecek” ifadelerini kullandı.
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise bu yıl Ramazan Ayı boyunda ülkenin çeşitli şehirlerinde hemşehrileri ile Kardeşlik İftarları’nda bir araya geldiklerini belirterek, “Kırklareli’nde kıymetli dostlarla bir iftar sonrasında hem de bayram öncesinde bulunmanın mutluluğunu bizlere yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
İftar programı, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler ile Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz’ün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve diğer katılımcılara hediyelerini vermesiyle sona erdi. Bakan Soylu ve beraberindeki heyet, iftar programının ardından Kırklareli’nde bulunan bir çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek, sohbet etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.