Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırklareli Hayvan Borsası İnşaatı’nda sona gelindi

Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altınel, yaklaşık 7 ay önce inşaatına başladıkları Hayvan Borsası’nda sona gelindiğini ve inşaatın yüzde 80’inin tamamlandığını söyledi.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği...

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altınel, yaklaşık 7 ay önce inşaatına başladıkları Hayvan Borsası’nda sona gelindiğini ve inşaatın yüzde 80’inin tamamlandığını söyledi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret Borsaları Konseyi Başkan Yardımcısı ve Kırklareli Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altınel, İHA’ya yaptığı açıklamada, Trakya Kalkınma Ajansı ile işbirliği içerisinde başladıkları Hayvan Borsası’nın 2017 Nisan ayında tam ve eksiksiz olarak faaliyete geçirmeyi planladıklarını söyledi.
"Havyan Borsası inşaatının yüzde 80’i tamamlandı"
KTB Yönetim Kurulu Başkanı Altınel, Kırklareli Hayvan Borsası inşaatı çalışmalarında yüzde 80’lik bölümün tamamlandığını belirterek, "Trakya Kalkınma Ajansı, proje alt yapısı kapsamında, ilk etapta 100 bin TL hibe desteğinde bulundu. Projenin devamında da 700 bin TL’ye yakın bir hibe desteğinde daha bulundular. Bizler de Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu rakamların üzerine 700 bin TL üzerinde bir rakam ilave ederek, Hayvan Borsası inşaatına 7 ay önce başladık. Hayvan Borsası inşaatımız gayet güzel bir şekilde devam ediyor. İnşaatımızın yüzde 80’i bitti. Hedefimiz, yıl sonuna kadar Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile başlattığımız Hayvan Borsası inşaatımızı tamamlamayı planlıyoruz" dedi.
"2017 Nisan ayında faaliyete geçmeyi planlıyoruz"
Hayvan Borsası inşaatının yıl sonu itibariyle tamamlanmasını hedeflediklerini dile getiren Altınel, "İnşaatımız tamamlanmasının yanı sıra projemiz aslında bitmiyor, bunun çevre düzenlenmesi ve planlaması için de ayrıca bir yatırım gerekiyor. Bu yatırımları gerçekleştirmek için de bir kaynak bulma arayışı içerisindeyiz. Allah nasip kısmet ederse 2017 Nisan ayı itibariyle tesisin tamamını tamamlayıp üreticilerimizin hizmetine sunmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.
"Bölge ve ülke için büyük bir yatırım"
Altınel, Kırklareli Ticaret Borsası olarak bir şirket kurduklarını hatırlatarak, "Sektör temsilcilerini de bu şirkete dahil ediyoruz. Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği gibi Keçi ve Koyun Yetiştiriciler Birliği gibi Ziraat Odası gibi ve bünyemizde bulunan tüm kasaplarla hayvan işiyle uğraşan tüm sektör temsilcilerini de kurduğumuz bu şirkete ortak etmek istiyoruz. Yapmış olduğumuz bu yatırımın bölgeye ve ülkeye faydalı olabilmesi için ölü doğmaması lazım, canlı olması lazım. Aynı Edirne örneğinde olduğu gibi en azından haftada iki defa burada arkadaşların hayvanlarını getirip en doğru ve en güzel fiyatta satmaları ve paralarını peşin almaları şeklinde bir sistem kurmayı istiyoruz. Böyle bir çalışma temposu içine girdik inşallah başarılı oluruz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.