Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırklareli Belediyesi’nden ’çocuk hakları’na farkındalık çağrısı

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, ‘Halil İbrahim Aktaş Çocuk Hakları Parkı’nda düzenlediği etkinlikle, çocuk haklarına dikkat çekti. Kesimoğlu, “Ülkemizi çocuklarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.2 yıl...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, ‘Halil İbrahim Aktaş Çocuk Hakları Parkı’nda düzenlediği etkinlikle, çocuk haklarına dikkat çekti. Kesimoğlu, “Ülkemizi çocuklarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.
2 yıl önce uğradığı tecavüz saldırısı sonrası yaşamını kaybeden Halil İbrahim Aktaş isimli çocuğun Kırklareli Belediyesi tarafından isminin yaşatıldığı park, yine Kırklareli Belediyesi meclisi tarafından alınan kararla ‘Halil İbrahim Aktaş ve Çocuk Hakları Parkı’ olarak değiştirildi.
Kırklareli Belediyesi tarafından 20 Kasım Çocuk Hakları Günü’ne dikkat çekmek için düzenlenen etkinliğe Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili İzzet Çetin, talihsiz bir şekilde yaşamını yitiren Halil İbrahim Aktaş’ın babası Yılmaz Aktaş ve ailesi ile birlikte çocuklar katıldı. Çocuk haklarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için düzenlenen etkinlikte minik öğrencilerin, alçıdan el izleri alındı ve isimlerinin yazılı olduğu levhalar parktaki kütüklere kendileri tarafından çakıldı.
“Bu parkta çocuklarımızın el izleri yaşayacak”
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 30 Mart 2014’te göreve geldiklerinde ilk icraatlarının bu parkın yapımı olduğunu hatırlatarak, “Bu parkı yaptık, ismini de seçim zamanı menfur bir cinayete kurban verdiğimiz kardeşimiz Halil İbrahim Aktaş Parkı olarak. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde de açılışını yapmıştık. O günden bu yana yaklaşık 2 yıldır çocuklarımıza hizmet veriyor. Ve bugün Çocuk Hakları Günü ile ilgili olarak belediye meclisimizde aldığımız karar doğrultusunda da parkımızın ismini Halil İbrahim Aktaş ve Çocuk Hakları Parkı olarak değiştirdik. Bugüne özgü de çocuklarımızın takipçiliği ve izleri olsun diye el izleri olsun diye böyle bir etkinlik düzenledik. Şimdi çocuklarımızın el izleri alınacak. Onlar da burada sergilenecek” dedi.
“Ülkemizi çocuklarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz”
Kesimoğlu, çocuk haklarının korunması ve geleceğe taşınması noktasında toplumun her kesimine çağrıda bulunarak, “Çocuklar bizlerin geleceğimiz. Onları gözümüz gibi korumak, haklarına saygıyla yaklaşmak ve geleceğe taşımak hepimizin ortak sorumluluğu olan bir konu. Eğer bir ülkede çocuk hakları güvencedeyse, o ülke güvende demektir. Bu çerçevede onların haklarını korumak, geliştirmek, geleceğe taşımak hepimizin asli sorumluluğunda olan bir konudur. Ancak parlamentoda geçtiğimiz haftadan bu yana ülke gündeminin birinci maddesi haline gelen o iğrenç önergeyi de buradan lanetliyorum, buradan kınıyorum. Yazıktır, bu çocuklara yazık etmek böyle bir meşrutiyet elbisesini o sapık ve iğrenç düşünceli insanların üzerine geçirmek. Bunun tamamen karşısındayım, bugünde buradan haykırıyoruz biz. Gençler olarak veliler olarak öğretmenler olarak ülkemizi çocuklarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz. Çocuk haklarına sahip çıkmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili İzzet Çetin ise, “Dünya genelinde hemen hemen her gün çocuklarımıza yönelik istismarlar yaşanıyor, acılar yaşanıyor. Bu parkın adını alan Halil İbrahim Aktaş da bunlardan birisi. Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu, onun ismini bu parka bir daha Kırklareli ve ülkemizde çocuklarımız böyle acılar yaşamasın diye verdi. Bundan sonra yaşanmaması için sizler haklarınızı iyi öğrenmek zorundasınız” şeklinde konuştu.
Parka adı verilen Halil İbrahim Aktaş’ın babası Yılmaz Aktaş da 2 yıl önce yaşadıkları acı sonrası kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek, “Sizleri gördükçe hayata umutla bakıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.