Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırım’ın Rusya Tarafından İşgalinin İkinci Yılı

Dışişleri Bakanlığı, Kırım’ın Rusya Federasyonu tarafından yasa dışı şekilde ilhak edilmesini tanımadıklarını açıkladı.Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kırım’da 16 Mart 2014 tarihinde yapılan yasa dışı ve gayrimeşru “referandum”...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı, Kırım’ın Rusya Federasyonu tarafından yasa dışı şekilde ilhak edilmesini tanımadıklarını açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kırım’da 16 Mart 2014 tarihinde yapılan yasa dışı ve gayrimeşru “referandum” ile bu “referandum”un sonuçlarına dayanılarak Kırım’ın Rusya Federasyonu tarafından yasa dışı şekilde ilhak edilmesini tanımadığımızı ve uluslararası hukukun apaçık bir ihlali olan bu eylemi kınadığımızı, işgalin ikinci yıl dönümü vesilesiyle bir kez daha ilan ediyoruz" ifadesi kullanıldı.
"Türkiye, Ukrayna’nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü güçlü bir şekilde desteklemekte olup, mevcut fiili durum Türkiye açısından hiçbir bir hukuki geçerlilik taşımamaktadır" denilen açıklama şöyle devam etti:
"Kırım’ın yasa dışı ilhakından sonraki iki yıllık süreçte, Yarımada’daki insan haklarının durumu sürekli kötüye gitmiştir. Başta Kırım Tatar Türklerine yönelik olmak üzere, Yarımada’daki farklı gruplar ile bunların temsil heyetleri ve basın organlarına uygulanan, uluslararası toplumun Yarımada’ya göndermeyi başarabildiği heyetlerin objektif raporlarına da yansıyan baskılar ve ayrımcı politikalar endişe kaynağı olmaya devam etmektedir. Bu baskıcı politikalara son verilmesi yönündeki çağrımızı bu vesileyle bir kez daha kuvvetle yineliyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.