Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırım Türk Soykırımı Kurbanları Rus Konsolosluğu Önünde Anıldı

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi, Kırım Türk soykırımı kurbanlarını 72. yılında Rusya Konsolosluğuna siyah çelenk bırakarak andı.İstiklal Caddesi Odakule Meydanı’nda toplanan Kırım Türkleri Kültür...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 22:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 22:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi, Kırım Türk soykırımı kurbanlarını 72. yılında Rusya Konsolosluğuna siyah çelenk bırakarak andı.
İstiklal Caddesi Odakule Meydanı’nda toplanan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi üyeleri sloganlar eşliğinde Rusya Konsolosluğu’na yürüdü. Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Türkiye Milli marşlarının okunmasının ardından dernek adına bir basın açıklaması yapıldı. Rus - Sovyet rejimi tarafından sistematik bir soykırım uygulandığı ifade eden Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi Celal İçten, “Bu anlamlı günün 72. Yılında İkinci Dünya Savaşı sırasında Rus - Sovyet rejimi altında sistemli bir soykırıma tabi tutulan binlerce Türk ve birçok diğer halk mensuplarını saygıyla anıyoruz. Türklüğe ve insanlığa karşı işlenmiş olan bu suç bütün insanlığın ortak acısı ve utancıdır” ifadelerini kullandı.
Soykırım sırasında insanlık dışı bir muamele yaşandığını vurgulayan İçten, “Kırım Tatar Türkleri, vatanları Kırım’dan insanlık dışı bir muamele ile hayvan vagonlarına bindirilerek Sibirya ve Orta Asya çöllerine sürgüne gönderilmiştir. Rus - Sovyet rejimi tarafından sürgüne gönderilen 423 bin Türk’ün %46’sı 22 gün süren yolculuğunda, sağ kalanlarda sürgün bölgelerinde soğuk, hastalık ve açlıktan hayatlarını kaybederek şehit olmuştur” diye konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından dernek üyeleri hayatını kaybeden soydaşlarını anmak için Rusya Konsolosluğu’na siyah çelenk bıraktı. Çelenk bırakan grup ardından Kırım- Tatar sürgününü anlatan ve Eurovision şarkı yarışmasında birinci seçilen Jamala’nın ‘1944’ adlı şarkısını hep bir ağızdan söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.