Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırgızistan’daki Devlet Tarih Müzesi TİKA Tarafından Yenilenecek

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan Devlet Tarih Müzesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilenecek.Kırgızistan genelinde birçok alanda önemli projeye imza atan TİKA tarafından Kırgızistan’ın...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan Devlet Tarih Müzesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilenecek.
Kırgızistan genelinde birçok alanda önemli projeye imza atan TİKA tarafından Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki Devlet Tarih Müzesi yenilenecek. Projenin protokolü Kırgızistan Kültür Bakanı Altınbek Maksutov ve TİKA Kırgızistan Koordinatörü Evren Rutbil tarafından imzalandı.
Projenin ilk etabı kapsamında müze dış cephesinin tamiri, müzenin ön cephesinde bulunan ve şehrin en büyük ve en önemli meydanı olan Ala-Too meydanının zemininin yenilenerek Kırgız motifleriyle süslenmesi ve müze çevresinde aydınlatma sistemi kurulması planlanıyor. İlk etabın Kırgızistan’ın bağımsızlığının 25. yılı olan 31 Ağustos 2016 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor. Projenin 2017 yılında tamamlanması planlanan ikinci aşamasında ise, müzenin içinde bulunan heykellerin kaldırılması, müzenin içinin onarılarak yeniden tanzim edilmesi ve Kırgız tarihinin yeni ve modern bir teşhir anlayışıyla anlatılması planlanıyor.
1984 yılında Lenin Müzesi olarak hizmete giren müze, 1991 yılında kazanılan bağımsızlıkla birlikte Devlet Tarih Müzesi’ne dönüştürüldü ancak içerisinde bulunan Lenin ve Sovyet dönemi heykelleri nedeniyle Kırgız tarihini anlatmakta yetersiz kaldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.