Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırgızistan’da kırsal alanda yaşayan ailelere jeneratör desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kırgızistan’ın Oş vilayetine bağlı Çon Alay ilçesinde merkezden uzak bölgelerde elektrikten yoksun yaşayan ailelere jeneratör desteğinde bulunuldu.TİKA, faaliyet...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırgızistan’da kırsal alanda yaşayan ailelere jeneratör desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kırgızistan’ın Oş vilayetine bağlı Çon Alay ilçesinde merkezden uzak bölgelerde elektrikten yoksun yaşayan ailelere jeneratör desteğinde bulunuldu.
TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelerle çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Kırgızistan’da bugüne kadar önemli projelere imza atan TİKA tarafından Kırgızistan’ın Oş vilayetine bağlı Çon Alay ilçesinde merkezden uzak bölgelerde elektrikten yoksun yaşayan ailelere jeneratör desteğinde bulunuldu. TİKA tarafından temin edilen jeneratörler TİKA yetkilileri tarafından vatandaşlara teslim edildi.
Jeneratörler için ihtiyaç duyulan yakıtın ise ilçe idaresince düzenli olarak temin edilmesi öngörülüyor. Verilen jeneratörler sayesinde aileler aydınlatma ve elektrikli ev aletleri kullanma imkanına sahip olacak. Kırgızistan’ın dağlık bir araziye sahip olması nedeniyle pek çok bölgede benzer şartlarda yaşayan aileler bulunuyor. Ailelerin göç etmeden hayatını idame ettirmesi ve çocuklarının eğitim alabilmesi için devlet tarafından da destek veriliyor. TİKA tarafından Kırgızistan’ın dağlık kesimlerinde benzer şartlarda yaşayan ailelerin yaşam kalitesinin yükseltilmesi, sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarının karşılanması için desteklere devam edilmesi planlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.