Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırgızistan’da görme engelli çocuklara Kırgızca eğitim

Kırgızistan’da görme engelli çocuklar ve gençler için Kırgızca eğitime başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2018 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2018 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Kırgızistan’da görme engelli çocuklar ve gençler için Kırgızca eğitime başlandı.

Kırgızistan’da görme engelli çocuklar ve gençleri Kırgızca eğitim alabilmeleri için Azamat, JAWS ve NVDA programlarının Kırgızca versiyonları uygulandı.

Kırgızistan Fenomen Vakfı’ndan verilen bilgiye göre, ABD’nin Kırgızistan Büyükelçiliği Demokratik Komisyonu’nun mali desteğiyle, “Kırgızistan’da görme engelli çocuklar ve gençlerin eğitime erişim sağlanması” adlı projesi kapsamında geliştirilen "Azamat" isimli Kırgızca’nın yeni versiyonu, görme engelli çocukların ve gençlerin internet dilindeki elektronik ders kitaplarını, kurguları, web sitelerini ve internetteki yararlı web kaynaklarını özgürce okumalarına izin verecek. Yeni uygulamaların akıllı telefonlara, bilgisayara ve tabletlere kolayca yüklenebileceği belirtildi. Ayrıca, Kırgızca Azamat uygulamasının Google Play’dan ücretsiz yüklendiği bilgisi verildi.

Yine Kırgız diline çevrilen bilgisayar programları JAWS ve NVDA da Kırgızistan’daki görme engelli çocuklar ve gençlerin Kırgız dilinde yüksek eğitim elde etmelerine yardımcı olmak ve ayrıca ülkenin eğitim sistemine dahil olmalarına yardımcı olmak için tasarlandı.

Bu programlar sayesinde çocuklar ve gençlerin basit sunumlardan ders ve diploma dokümanlarına kadar çeşitli metinleri Microsoft Office Word uygulamasında okumak, düzenlemek ve yazmak mümkün hale geldi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.