Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırgızistan Cumhurbaşkanı’ndan Ulupamir’e 11 bin dolar yardım

Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov, Van’ın Erciş ilçesi Ulupamir Mahallesi’nde yaşamlarını sürdüren soydaşlarına taziye ziyaretinde bulunup, 11 bin dolar maddi yardımı şehit ailesi ve gazilere teslim etti.Öğle...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2016 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov, Van’ın Erciş ilçesi Ulupamir Mahallesi’nde yaşamlarını sürdüren soydaşlarına taziye ziyaretinde bulunup, 11 bin dolar maddi yardımı şehit ailesi ve gazilere teslim etti.
Öğle saatlerinde karayolu ile Van’dan Erciş’e gelen Dzhunusov, onuruna verilen öğle yemeğinin ardından ilçeye 26 kilometre uzaklıkta bulunan Ulupamir Mahallesine geçti. Burada Kırgızlı soydaşları tarafından karşılanan Dzhunusov, Türkiye’nin Kırgızistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduğunu da anımsatarak, 10 Temmuz günü Erciş Pay Jandarma Karakoluna yapılan bombalı saldırıda 1 Kırgız korucunun şehit düştüğünü, 6 Kırgız korucunun ise yaralandığını hatırlattı. Soydaşlarına taziye ziyaretinde bulunmak ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı’nın gönderdiği 11 bin doları şehit ailesi ile 6 gaziye sunmak için ilçeye geldiğini ifade eden Dzhunusov, “Kırgızistan bayrağında güneş vardır. Türk bayrağında ise ay ve yıldız bulunmaktadır. Günün yarısında ay ve yıldızlar, diğer yarısında ise güneşi görürüz. İkisini birleştirdiğinizde ise o da bir günü gösterir. Bu bizim ne kadar ayrılmaz iki millet olduğumuzun da kanıtıdır” dedi.
Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov, daha sonra şehit ailesinin evine giderek taziyelerini iletti. Aileye 5 bin dolar nakdi yardımı teslim eden Büyükelçi Dzhunusov, köy muhtarının evinde ise yaralıları kabul ederek her birine bin dolar maddi yardım teslim etti.
“Kırgızistan’da 14 tane Türk lisesi var”
Çıkışta gazetecilerin darbe girişimi ve Kırgızistan’daki FETÖ okulları hakkındaki sorularını da cevaplandıran Büyükelçi Dzhunusov, “Nasıl ki, Türk milleti bu darbe girişimini kabul etmediyse, biz de kabul etmiyoruz. Türk milleti nasıl acı çektiyse, nasıl gözyaşı döktüyse biz de aynı acıları paylaşıyoruz. Ama dünya şunu anladı ki Türkiye Cumhuriyeti Devletinin büyüklüğünü, milletinin büyüklüğünü ve burada dünyaya bir kez daha Türklerin tarih yazdığını bütün dünya görmüştür. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçek bir lider olduğunu, halk tarafından sevildiğini, bir telefona bağlanarak bütün milletini sokaklara çıkartarak onun gerçek bir lider olduğunu yine bütün dünya görmüştür. Ayrıca, Kırgızistan’da 14 tane Türk lisesi vardır. Bunların hangi manada ve hangi derecede bunlara bağlıdır, bunların anlaşılması için bizim meclis başkanımız ile Türkiye Cumhuriyeti Meclis Başkanı Ankara’da bir araya gelerek istişarede bulundular. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı ile bizim Milli Eğitim Bakanımız arasında yine istişaresi yapıldı. Bunların hangi derecede, hangi faaliyette bulunduklarının araştırması yapılmaktadır” şeklinde konuştu.
Büyükelçi, daha sonra Ulupamir Mahallesi’nden ayrılarak karayolu ile Van’a hareket etti. Büyükelçinin ziyaretine Erciş Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Acar, Ulupamir Mahallesi Muhtarı Eyüphan Coşar ile kaymakamlık personelleri eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.