Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırgız taksicinin Rusya’da çarptığı turistler Kırgızistan’a davet edildi

Kırgızistan Başbakanı Muhammetkalıy Abılgaziyev, bir Kırgızistan vatandaşının Rusya’da kazara çarptığı turistleri tatil yapmak üzere ülkeye davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2018 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2018 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Kırgızistan Başbakanı Muhammetkalıy Abılgaziyev, bir Kırgızistan vatandaşının Rusya’da kazara çarptığı turistleri tatil yapmak üzere ülkeye davet etti.

Kırgızistan Basın Merkezi, Kırgızistan Başbakanı Muhammetkalıy Abılgaziyev ile İçişleri Bakanı Kaşkar Cunuşaliyev’in görüşmek üzere bir araya geldiğini ve ikilinin gerçekleştirilen toplantı esnasında, Rusya’da taksi şoförlüğü yapan bir Kırgızistan vatandaşının 16 Haziran’da yanlışlıkla yayaların arasına daldığı kaza üzerine görüşen ikilinin, kazadan zarar gören turistleri Kırgızistan’a davet etme kararı aldığını bildirdi. Basın Merkezi yaptığı açıklamada Cengiz Anarbek Uulu adlı Kırgız taksicinin 20 saat boyunca uyumadan çalıştığı ve yaşanan kazanın telafi edilmek istendiği aktardı. Yapılan açıklamada Başbakan Abılgaziyev’in yaşanan kaza ile ilgili, “Vatandaşımızın kazası sonucu futbol taraftarları dâhil birkaç kişi yaralandı. Bu çok üzücü haber, ama Cengiz de istemeden çarpmış” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

“Kırgızistan adına, yaralananlardan özür diliyor, onları Kırgızistan’a tatile davet ediyorum”

Başbakan Abılgaziyev’in yaşananlardan dolayı, Rusya’daki Kırgızların hedef alınmaması gerektiğinin vurgulayarak, “Bu sadece bir kazaydı. Ayrıca Kırgızistan Hükümeti adına, yaralananlardan özür diliyor ve onları Kırgızistan’a tatile davet ediyorum. Hem sağlık için, hem de he iyi bir tatil için mükemmel koşullara sahibiz. Yaralananların uçuş ve organizasyonu için tüm masrafları üstlenmeye hazırız” şeklinde konuştuğu aktarıldı.

İçişleri Bakanı Kaşkar Cunuşaliyev’in yakında Rusya’yı ziyaret edeceği ve Rusya İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev ile bir görüşme gerçekleştireceği belirtilen açıklamada, Hükümet Başkanı Abılgaziyev’in Cunuşaliyev’e trafik kazasında yaralananları ziyaret etme talimatı verdiği aktarıldı. Buna ek olarak Abılgaziyev’in İçişleri Bakanı’nın taksi şoförü Cengiz Anarbek Uulu ile görüşme yapması ve kendisine nitelikli adli yardım sunma meselesini çözme talimatı verdiği ifade edildi.

Söz konusu kaza, 16 Haziran akşamı Moskova’da meydana geldi. Rusya’da çalışan Kırgız vatandaşı taksi şoförü, aracını kaldırıma doğru sürdü ve yayalara çarptı. Saldırı sonucunda 3’ü turist olmak üzere toplamda 8 kişi yaralandı. Taksi şoförü, kaza yaptıktan sonra kaçmaya çalışsa da, kısa süre sonra çevredeki vatandaşlar tarafından yakalandı. Daha sonra Kırgızistan vatandaşı olduğu ortaya çıkan taksi şoförü sorgusu esnasında, 20 saattir uyumadığını bu sebeple gaz ve fren pedallarını karıştırdığını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.