Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kiraz Şampiyonları Kirazlı Mahallesinden

TEKİRDAĞ (İHA) – 52’nci Tekirdağ Kiraz Festivali kapsamında düzenlenen Kiraz Yarışmasında 28 üretici en güzel kirazlarıyla yarıştı. Şarköy ilçesinin Kirazlı Mahallesindeki 3 çiftçi ilk üç sırayı kimseye kaptırmadı.Tekirdağ’ın...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TEKİRDAĞ (İHA) – 52’nci Tekirdağ Kiraz Festivali kapsamında düzenlenen Kiraz Yarışmasında 28 üretici en güzel kirazlarıyla yarıştı. Şarköy ilçesinin Kirazlı Mahallesindeki 3 çiftçi ilk üç sırayı kimseye kaptırmadı.
Tekirdağ’ın Naip Mahallesi’nde düzenlenen ve 28 üreticinin, tarla bakımı, yetiştirme, ürün toplama ve tadı kapsamında değerlendirmeye alındığı Kiraz Yarışmasına, merkez valiliğine atanan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra birçok üretici ve vatandaş katıldı.
Kiraz Festivalinde konuşan Vali Enver Salihoğlu, etkinliği 52 yıl sürdürmenin kolay bir iş olmadığını belirtti. Salihoğlu, "Bunu başlatıp ondan sonra da 52 yıl boyunca aynı coşkuyla sürdüren bütün görevlilere, gönüllülere, halkımıza, üreticilerimize teşekkür ediyorum, aramızdan ayrılanlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye’nin tarımda birim başına en yüksek verim sağlayan bir ilinde yaşıyoruz. Kiraz ekonomik değeri olan bir ürünümüz. 3 bin dekar dolayında kiraz alanlarımız var ve iki bin ton ürün elde ediliyor. Ürünleri yetiştiren, atadan ve deden gelen nesilleri koruyarak, geliştiren üreticilerimize teşekkür ediyorum. Etkinliğimizin şenliğimizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
"52 YIL, BİR GELENEĞİ DEVAM ETTİRMEK ÖNEMLİ BİR ŞEYDİR"
52’ncisi düzenlenen Kiraz Festivali hakkında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise "Bu kutlamaların, başlangıcında, sevgili muhtarımız, bize teşekkür etti. Aslında teşekkürü yüce yaradana etmek lazım. Çünkü dünyanın en güzel coğrafyasında, en güzel memleketinde, o memleketinde yaşabilir, yemyeşil, bolluk bereketli olan yöresinde bizi yaşattığı için. Biz gerçekten çok şanslı insanlarız. Biz kavga etmeyi sevmeyen, ekmeğini emeğiyle karşılayan ve doğanın bereketli topraklarında yaşayan insanlarız. Geleneklerimize sahip çıkan insanlarız. Bu sene, 52’ncisi kutlanıyor. 52 yıl, bir geleneği devam ettirmek önemli bir şeydir. Her ne kadar, kiraz festivali Tekirdağ’ın yani eski Tekirdağ’ın yeni Süleymanpaşa’nın coğrafi olarak festivali olsa da, Artık bu güzel isim, o ilçeyi kapsayan bir büyük şehrin ismi olduğundan, bu festivalin geleneksel ismi de Tekirdağ Kiraz Festivali olduğundan, bu organizasyonu yapmak büyükşehire yakışırdı. Gerçek sahibine, ara emanetçi olarak teslim etmenin de mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.
"Yıllar yılı, 52 yıl boyunca, Tekirdağlılar tarafından benimsenmiş ve coşkuyla devam eden kiraz festivalinin 52 yılında da birlikteyiz" diyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da festivalin hayırlı geçmesini temenni etti.
Konuşmaların ardından Kiraz Yarışmasında birinci olan üretici Hüseyin Avcı, ikinci olan Radi Kalfa ve üçüncü olan Şefik Başlıoğlu’na kiraz fideleri ve çeşitli hediyeler verildi.
YARIŞMANIN ADI KİRAZ, KAZANANLARI KİRAZLI
Birinci olmak için çok mücadele ettiğini dile getiren kiraz yarışmasının birincisi, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinin Kirazlı Mahallesinden Hüseyin Avcı Kirazlı, "100 seneden beridir kiraz yetiştiriyoruz. Ben doğdum doğalı kiraz işiyle uğraşıyorum" diyerek çok heyecanlı olduğunu söyledi.
Kiraz yarışmasında ikinci olan Kirazlı Mahalle Muhtarı Radi Kalfa ise, Kirazlı Mahallesi olarak ilk defa yarışmaya katıldıklarını belirtti. Kalfa, "Çok mutluyum ikinci oldum. İlk defa katıldığımız festivalde ilk üçü aldık ve çok iyi oldu. Köyümüzün hakkettiği yerini aldığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Kiraz yarışmasında üçüncü olan Kirazlı Mahallesinden Şefik Başlıoğlu da, "Bütün devlet büyüklerime teşekkür ederim. Doğuştan beridir kiraz işiyle uğraşıyorum. Bu yarışmada dereceye girmek için çok çalıştım çabaladık" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.