Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kınalı Kuzulara Mehterli Uğurlama

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, ay yıldızlı tişörtler giyen asker adayları, dualar ve mehter marşlarıyla uğurlandı.Mustafakemalpaşa Belediyesi, 96/2 celbinde silah altına alınacak askerler için coşkulu bir uğurlama merasimi düzenledi....

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kınalı Kuzulara Mehterli Uğurlama
Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, ay yıldızlı tişörtler giyen asker adayları, dualar ve mehter marşlarıyla uğurlandı.
Mustafakemalpaşa Belediyesi, 96/2 celbinde silah altına alınacak askerler için coşkulu bir uğurlama merasimi düzenledi. Adnan Menderes Meydanı’ndaki törene Kaymakam Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, protokol mensupları, asker yakınları ve vatandaşlar katıldı. Kurtulan, askerliğin bu milletin yüreğinde özel bir yeri olduğunu dile getirdi.
Türkiye’nin birlik ve beraberliğini hiç bir gücün bozamayacağını belirten Başkan Kurtulan, "Askerlerimizi yetiştiren anne ve babalar, bayramlarda kurbanlara, uğurladıkları gelinlik kızlarına ve vatan müdafaasına gönderdikleri evlatlarına kına yakmayı unutmazlar. Hilalin yükseldiği her yerde bu milletin bütün değerleri vardır. Dünya tarihinde askerine sevgili Peygamberimizin ismini veren bir milletin mensubu olmakla iftihar ediyoruz. Yapacağınız bu kutsal hizmette başarılar diliyor, kazasız, belasız bir askerlik dönemi geçirmenizi temenni ediyorum" dedi.
Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci ise evlatlarını peygamber ocağına gönderen ailelerle TSK’nın bir neferi olarak gurur duyduklarını söyledi.
Coşkulu anların yaşandığı törende Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı’nın konseri ile moral bulan asker adayları için dualar edilerek, hayırlı tezkereler dileğinde bulunuldu.
Programın ardından Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, asker adaylarına çeşitli hediyeler verdi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.