Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kına Yakıp Bir Günlüğüne De Olsa Asker Oldular

Bilecik’in Bozüyük İlçe Belediyesi tarafından 1 günlük temsili askerlik yapacak 14 engelli için düzenlenen kına gecesinde duygulu anlar yaşandı, aileleri gözyaşlarını tutamadı.Yeni Mahalle Konağı’nda bu yıl 4.’cüsü düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kına Yakıp Bir Günlüğüne De Olsa Asker Oldular
Bilecik’in Bozüyük İlçe Belediyesi tarafından 1 günlük temsili askerlik yapacak 14 engelli için düzenlenen kına gecesinde duygulu anlar yaşandı, aileleri gözyaşlarını tutamadı.
Yeni Mahalle Konağı’nda bu yıl 4.’cüsü düzenlenen kına gecesi programında ilk olarak Mevlid-i Şerif okundu, ardından engelli ailelerine yemek verildi. Sonrasında İlçe Jandarma Komutanlığı komuta kademesince engelli asker adaylarına asker tülbenti bağlandı. Kına gecesi, asker adaylarına tekbirler ve dualar eşliğinde kına yakılması ve protokol mensuplarının katılımıyla çiftetelli oynanması ile devam etti.
Programda ilk olarak konuşan Dernek Başkanı İsmail Çelik, temsili de olsa bir gün askerlik yapmalarının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Çelik, “Dernek olarak ‘En Büyük Asker Bizim Asker’ sloganıyla düzenlediğimiz etkinliğimizin bu yıl 4.’cüsünü düzenliyoruz. 4 yıldır 50’nin üzerinde engellimize bu güzel duyguyu tattırdık. Bu duygu bizim için çok önemlidir. Özellikle her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu şu günlerde temsili askerlik bizler için vatan, millet ve bayrak uğruna biz de can vermeye hazırız demektir. 13 Mayıs günü temsili askerlik programımıza katılacağız. Proje kapsamında belediyemiz bu akşam bizlere asker kınası etkinliği düzenledi. Hepiniz biliyorsunuz ki askerlik bizim için çok önemlidir. Erkek olup engelli olanların içlerine, askerlik yoklaması yaklaşınca bir sızı çöker. Bunu kimse bilemez, yaşayanbilir. Bunu yaşamayan bilemez, Allah kimseye yaşatmasın. Bir günlük askerlik bizim için çok şey ifade ediyor. Hem engelli, hem de dernek başkanı olarak normal askerler gibi örf ve adetlerimize uygun olarak asker kınası etkinliği düzenlemek istedim. Ama dernek olarak imkânlarımız kısıtlıydı. Bozüyük Belediyesi de bize bu anlamda her türlü desteği sağladı. Bu anlamda sizlerin huzurunuzda Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı’ya bir kez daha çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ardından Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu tarafından bir konuşma yapıldı. Avcıoğlu konuşmasında, “Bu akşam kına gecelerini düzenlediğimiz 14 engelli askerimiz Cuma günü bir günlük temsili askerliklerini yaparak terhis olacaklardır. Bizler belediye olarak tasarladığımız her projede engelli vatandaşlarımızın rahatını düşünerek onların kullanımına uygun projeler yapmaya çalışıyoruz. Ben buradan engelli yavruları için çırpınan annelerimizden Allah razı olsun diyorum. Başta engelli bireylerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın engelliler haftasını kutluyorum. Her zaman onların yanındayız ve çalışmalarımızla onların yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz. Her türlü etkinliklerinde belediye olarak yanlarındayız” dedi.
Son olarak konuşan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can da, 1 gün dahi olsa kendilerinin yanında yer almak isteyen engellilere teşekkür ederek, hayatta her istediklerini engelleri aşarak yapabileceklerine inandığını söyledi. Can, görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inandığını belirterek hayırlı teskereler diledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.