Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kilis’teki Suriyeli Çocuklar Futbolla Yaşama Tutundu

Suriye’deki savaş ortamından kaçıp, Kilis’e sığınan ailelerin çocukları, kurdukları spor takımı ile hayata tutunmaya çalışıyor. Futbola olan aşklarını Beşiktaş ile birleştiren çocuklar, tek hayallerinin Vodafone Arana’yı ziyaret...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye’deki savaş ortamından kaçıp, Kilis’e sığınan ailelerin çocukları, kurdukları spor takımı ile hayata tutunmaya çalışıyor. Futbola olan aşklarını Beşiktaş ile birleştiren çocuklar, tek hayallerinin Vodafone Arana’yı ziyaret etmek olduğunu söyledi.
Kilis’te yaşayan ailelerin çocukları bir yıl önce kurdukları ‘Özgür Kartallar’ adlı futbol takımı ile bir yandan savaşın acısını unutmaya çalışırken, diğer yandan da hayata yeniden tutunmaya çalışıyor. Binlerce mültecinin yaşadığı kentte son zamanlarda DEAŞ terör örgütünün düzenlediği saldırılarla yeniden savaş korkusu yaşamaya başlayan çocukların en büyük moral kaynağı futbol oldu. Futbola olan sevgileri ile sosyal yaşama adapte olan çocuklar, Beşiktaş’a olan sevgileri nedeniyle takımlarına da ‘Özgür Kartallar’ ismini verdi. Çocukların en büyük hayalleri ise Vodafone Arena’yı ziyaret ederek, gönül verdikleri takımın maç yaptığı stadı gezmek.
Çocukların futbola olan sevgilerini görüp destek olan öğretmenleri Elif Möveli, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen çocuklara destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Möveli, “2 yıl önce maç yapmaya başladılar. Sonraları ben ilgilenmeye başladım. Çalışmalarını okulda yapıyorlar. Bunun yanında spor malzemesi ihtiyaçları oluyor. Ama sporu da çok seviyorlar. Biz de elimizden gelen desteği veriyoruz” dedi.
GAZETECİLER ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMADI
Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Kilis’e giden Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan da mülteci çocuklarla bir araya geldi.
Yavuzaslan, “Yıllardan beri buradaki yaşama adapte olmuşlar. Burada da saha kartalları diye bir yıl önce takım kurmuşlar. Beşiktaş kulübüne de sempati duyuyorlar. Bir yandan savaş devam ederken, diğer yandan da çocukların futbolla yaşam umutları sürüyor. Bizler de gazeteciler olarak onları ziyaret ettik” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.