Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kilis’te "Yeşil sahada barış için kardeşlik" turnuvası

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) tarafından Suriyeliler ve Türklerden oluşan takımların karşılaştığı turnuva düzenlendi.Uluslararası...

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2016 21:07
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2016 21:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) tarafından Suriyeliler ve Türklerden oluşan takımların karşılaştığı turnuva düzenlendi.
Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırma Merkezi (IMPR HumanItarIan) Spor Aktiviteleri Koordinatörü Serkan Demir, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile IMPR HumanItarIan tarafından düzenlenen "Yeşil sahada barış için kardeşlik" turnuvasının, Suriyeli ve Türk gençlerini kaynaştırıp, birbirlerine yaklaştırdığını söyledi.
Demir, turnuva kapsamında Kilis’te Suriyeli ve Türk gençlerden oluşturulan futbol takımının Kilis 7 Aralık Stadı’nda gerçekleştirdiği hazırlık maçı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, turnuvanın Türkiye’de bulunan Suriyeli sığınmacı gençlerin spora yöneltilmesi, sporun toplumlar arasındaki işbirliği ve ilişkileri güçlendirmesi amacıyla düzenlendiğini belirtti.
Demir, turnuva kapsamında Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı 16 ilde birer takım oluşturduklarını anımsatarak, müsabakaların devam ettiğini kaydetti.
Her takımın 9’u Suriyeli, 9’u da Türk gençlerden oluşturulduğunu ifade eden Serkan Demir, şöyle konuştu:
"Turnuvanın çeyrek finali aralık ayının 7’sinde Antalya’daki bir otelde yapılacak. Ardından yarı finale kalan 4 takımımızı Bursa’ya götüreceğiz. Orada oynanacak yarı final maçlarından sonra aralık ayının sonunda Ankara’da final organizasyonu yapacağız. Projeyle Suriyeli ve Türk vatandaşlarımızı kaynaştırmayı hedefledik. Gördük ki spor her alanda olduğu gibi insanları birbirine yaklaştırdı ve kaynaştırdı."
Türk ve Suriyeli futbolcular ise kendilerine böyle bir imkan sunan yetkililere teşekkür etti.
Daha sonra Suriyeliler ve Türklerden oluşan takımlar, futbol turnuvasında kıyasıya mücadele ettiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.